Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladmarängtårta mojito

Sött, frasigt, segt och så choklad! Drömtårta för chokladälskare inspirerad av drinken mojito med lime, mynta och hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet.
  4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna.
  5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar.
  6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten.
  7. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Tips

Bottnarna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 äggvitor
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 msk kakao
  • 3 dl socker
  • färska hallon till garnering
  • mynta till garnering
  • extra hallon till servering
Fyllning
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk hackad, färsk mynta
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan