Chokladkaka med zucchini

Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Chokladkaka med zucchini

Riven zucchini gör denna kaka extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en frosting gjord på krämig färskost och smält choklad. Flingsalt på toppen lyfter fram alla smaker. Skär i små bitar och servera på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Chokladkaka med zucchini

Ingredienser

20 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja
2 dl rörsocker
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad (70%)

Frosting

150 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
flingsalt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag gjorde glutenfri ( tog 2 + 1/4 dl glutenfritt mjöl samt kramade ur vätskan ur den rivna zucchinin) Den blev succe' på jobbet!

    Eva

  • Jag superälskar denna kaka, perfekt till att använda upp sommarens överflöd av zuccchini. Lätt att slänga ihop och är alltid uppskattad att bjuda på.

    Anna helena

  • Gjorde den till jobbet och den blev superuppskattad. Jag bytte ut crème fraiche mot 50 färskost så gick precis en ask på 200 g färskost åt till hela receptet. Sedan mortlade jag 2-3 tsk snabbkaffepulver och hade i frostingen - mums!

    Åsa

  • oj oj oj vad god den blev :)

    Fatemeh

  • Den blev jättegod och väldigt chokladig! Rekommenderas (dock valde jag att dra ner på sockret i både smeten och frostingen).

    Maja

  • Blev bjuden på den här kakan. Den har varit fryst med frosting på. Det fungerade bra. Mycket god. Tror ingen kan säga att den innehåller zucchini om man inte vet om det.

    Eva-lena

  • Väldigt saftig och god! Går bra att frysa och jag har hoppat över den mörka chokladen för jag tycker den blir för "tung" annars.

    Loisa

  • Smakar den zucchini?

    Jenny

  • Hej kan jag frysa kakan?

    Elif

    Hej Elif! Det är inget vi har provat tyvärr. Själva kakan borde gå bra att frysa, frostingen kan dessvärre bli lite dålig av frysningen. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan jag låta den stå i kylskåpet över natten servera dagens efter?

    Nina

    Hej Nina! Det kan du absolut göra. Hoppas det blir bra! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi688 KJ / 164 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Snabb tryffelfudge
    Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spindelkakor
    Betyg 3.7 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladmoussebakelse med clementin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggfria cookies
    Betyg 3 av 5.142 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbudino med espressogrädde
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad