Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladkaka med tranbär och mandel

För dig som gillar choklad är den här kakan ett måste. Intensiv och fyllig mörk choklad smälts och blandas med bland annat söta tranbär, knapriga mandlar och vaniljsocker. Chokladkakan serveras med syrlig limeyoghurt som gör kakan till en succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och lägg ner chokladen bruten i mindre bitar och låt den smälta.
  4. Hacka mandel och/eller nötter grovt.
  5. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Blanda ner mjöl, tranbär och mandel/nötter. Rör ner chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt kakan kallna på galler.
  8. Blanda yoghurt med råsocker och rivet skal och saft av lime.
  9. Servera kakan med limeyoghurt.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller oja).

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(50)

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl mandel och/eller nötter, t ex pistage, valnötter, pecan, osaltade cashew
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g torkade tranbär
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 msk råsocker
  • rivet skal och saft av 1 lime
Lägg till i inköpslistan