Chokladkaka med italiensk maräng

Betyg 4.5 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Chokladkaka med italiensk maräng

En festlig tårta som sätter guldkant på vilken måltid som helst! Perfekt till nyårsmenyn eller födelsedagsmiddagen. En ljuvligt saftig chokladkladdkaka täcks med ett tjockt lager italiensk maräng som toppas med chokladglasyr och pekannötter. Italiensk maräng, till skillnad från den klassiska franska, är seg snarare än torr och behöver inte gräddas.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Chokladkaka med italiensk maräng

Ingredienser

ca 12 bitar

Chokladkaka

smör till formen
100 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Italiensk maräng

2 dl strösocker
1 dl vatten
3 äggvitor

Chokladglasyr

100 g mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde

Topping

2 dl pekannötter

Gör så här

00:20:00
04:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Kan vara den dessert jag bjudit mest på genom åren. Jag har dock aldrig chokladglasyren på, det blir lite mycket. Däremot bränner jag av topparna på marängen med en liten brännare - ger ett proffsigt i tryck.

    Ulrika

  • Otroligt god kaka! Håll koll på ugnen så botten inte blir övergräddad vara. En fin chokladsmak gifter sig bra med den söta marängen. Vi hade lite choklad på, men kommer köra helt utan och bränn av topparna med brännare nästa gång.

    Ulrika

  • Mycket god kaka som ser festlig ut. Är lite i sötaste laget så när jag gjorde den andra gången hoppade jag över chokladen ovanpå och brände istället av marängen med blåslampa och serverade med varma bär. Det blev jättegott!

    Amanda

  • Väldigt god och elegant! Tårtbotten är lätt att göra. Fem stjärnor!

    You

  • Tänkte göra denna till helgen. Kan man göra den helt färdig och sen frysa den och bara ta upp den innan servering? Skall lakan bara fryst när topping hälls på?

    Åsa

    Hej Åsa! Det går fint att göra kakan i förväg, frysa in, och sedan ta fram den i rumstemp ca 30-40 minuter före servering. Chokladglasyren ringlas över när man tar ut den ur frysen. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • För söt. 500 gram socker i en tårta är för mycket.

    Alma

  • För söt, bjöd på denna och alla tyckte att den var för mäktig

    Susann

  • Jag undrar oxå om den ska vara tinad eller fryst och så undrar jag om man kan göra dagen före och ha i frysen över natten?

    Lisa

    Hej! Den ska helst stå framme 30-40 min innan servering. Och kan vara i frysen betydligt längre tid. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Ingen kommentar då jag ännu inte prövat receptet, men en fråga: Serverar man den frusen eller tinad? Kan inte se att det framgår av receptet.

    Petra

    Hej Petra! Du kan ställa fram den direkt från frysen och ställa in igen ifall inte allt går åt. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi1690 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater49 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Biskvitårta
    Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladtårta med marängspöken
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Schwarzwaldtårta
    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Jultårta med skumtomtar
    Betyg 2.8 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladtårta till påsk
    Betyg 4.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med äpple och björnbär
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad