Chokladkaka med italiensk maräng

En festlig tårta som sätter guldkant på vilken måltid som helst! Perfekt till nyårsmenyn eller födelsedagsmiddagen. En ljuvligt saftig chokladkladdkaka täcks med ett tjockt lager italiensk maräng som toppas med chokladglasyr och pekannötter. Italiensk maräng, till skillnad från den klassiska franska, är seg snarare än torr och behöver inte gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Gör så här
00:20:00
04:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1690 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater49 g
Protein6 g
Kommentarer
9 stKan vara den dessert jag bjudit mest på genom åren. Jag har dock aldrig chokladglasyren på, det blir lite mycket. Däremot bränner jag av topparna på marängen med en liten brännare - ger ett proffsigt i tryck.
Ulrika
Otroligt god kaka! Håll koll på ugnen så botten inte blir övergräddad vara. En fin chokladsmak gifter sig bra med den söta marängen. Vi hade lite choklad på, men kommer köra helt utan och bränn av topparna med brännare nästa gång.
Ulrika
Mycket god kaka som ser festlig ut. Är lite i sötaste laget så när jag gjorde den andra gången hoppade jag över chokladen ovanpå och brände istället av marängen med blåslampa och serverade med varma bär. Det blev jättegott!
Amanda
Väldigt god och elegant! Tårtbotten är lätt att göra. Fem stjärnor!
You
Tänkte göra denna till helgen. Kan man göra den helt färdig och sen frysa den och bara ta upp den innan servering? Skall lakan bara fryst när topping hälls på?
Åsa
Hej Åsa! Det går fint att göra kakan i förväg, frysa in, och sedan ta fram den i rumstemp ca 30-40 minuter före servering. Chokladglasyren ringlas över när man tar ut den ur frysen. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
För söt. 500 gram socker i en tårta är för mycket.
Alma
För söt, bjöd på denna och alla tyckte att den var för mäktig
Susann
Jag undrar oxå om den ska vara tinad eller fryst och så undrar jag om man kan göra dagen före och ha i frysen över natten?
Lisa
Hej! Den ska helst stå framme 30-40 min innan servering. Och kan vara i frysen betydligt längre tid. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ingen kommentar då jag ännu inte prövat receptet, men en fråga: Serverar man den frusen eller tinad? Kan inte se att det framgår av receptet.
Petra
Hej Petra! Du kan ställa fram den direkt från frysen och ställa in igen ifall inte allt går åt. Hälsningar Michelle
ICA-köket