Chokladkaka med dulce de leche och kokos

En maffig chokladkaka med gräddfil i smeten som toppas med den ljuvligaste av kolakrämer – dulce de leche. Men inte nog med det, som grädde på chokladkakan strör du även rostad vit choklad och rostade kokoschips. Strykande åtgång utlovas!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ingredienser
10 portioner
225 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad mörk choklad (70 %)
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
riven kokos (till formen)
Topping
100 g vit choklad
1 burk karamelliserad mjölk koncentrerad och sötad (à 400 g)
1 1/2 dl rostade kokoschips
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2916 KJ / 698 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater65 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stJag tycker att kakan blev lite tråkig i smaken och lite torr och mjölig. Har följt receptet noga och gjort i varmluftsugn i 30 min då den kändes klar. Kanske var det för varmt med 175 i varmluft? Den upplevdes inte så söt heller. Vet inte om jag kommer testa igen.
Karin
Suveränt god kaka med mycket smak av choklad. Rekommenderas.
Britt
Verkar supergott! Kan jag göra kakan ena dagen, och andra dagen lägga på dulce de leche m.m. innan servering? Är den lika god dagen efter?
Susanna
Hej Susanna! Det går bra att göra så och ja-den är god även dagen efter :) Hälsningar Michelle
ICA-köket