Chokladkaka med dulce de leche och kokos

En maffig chokladkaka med gräddfil i smeten som toppas med den ljuvligaste av kolakrämer – dulce de leche. Men inte nog med det, som grädde på chokladkakan strör du även rostad vit choklad och rostade kokoschips. Strykande åtgång utlovas!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ingredienser
10 portioner
225 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad mörk choklad (70 %)
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
riven kokos (till formen)
Topping
100 g vit choklad
1 burk karamelliserad mjölk koncentrerad och sötad (à 400 g)
1 1/2 dl rostade kokoschips
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2916 KJ / 698 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater65 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stJag tycker att kakan blev lite tråkig i smaken och lite torr och mjölig. Har följt receptet noga och gjort i varmluftsugn i 30 min då den kändes klar. Kanske var det för varmt med 175 i varmluft? Den upplevdes inte så söt heller. Vet inte om jag kommer testa igen.
Karin
Suveränt god kaka med mycket smak av choklad. Rekommenderas.
Britt
Verkar supergott! Kan jag göra kakan ena dagen, och andra dagen lägga på dulce de leche m.m. innan servering? Är den lika god dagen efter?
Susanna
Hej Susanna! Det går bra att göra så och ja-den är god även dagen efter :) Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Ted! Vi uppdaterar nu receptet till ca 30-45 min men tänk på att alla ugnar beter sig olika och tiden kan variera. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Något konstigt med receptet är det, för min var inte heller i närheten av att vara klar efter 30min. Normala ägg, vägde smöret och 24 cm form.
Ted
Hej Christina! Vi har inte provat att frysa denna tårta. Men prova med en liten bit och återkom gärna hur den blev tinad. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Kakan har stått och svalnat. Jag undrar om den går att frysa när dulce de leche är på?
Christina
Hej Ewa-liz! Receptet är anpassat efter en form som är 24 cm i diameter, om man väljer en mindre kan den behöva stå längre eftersom kakan blir högre. Det kan också bero på ugnen, storleken på äggen eller för mycket smör. Om kakan håller på att brännas men inte är klar inuti kan du ställa den längre ner i ugnen eller lägga på folie, och låta den stå tills den är klar. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag undrar om det inte blivit något fel med antingen ugnstemperaturen eller gräddningstiden? Har haft min kaka inne i 45 minuter och den har fortfarande inte stannat.
Ewa-liz