Detta recept på vit kladdkaka är ett måste för alla chokladälskare. Den saftiga kakan toppas med en krämig kolafrosting gjord på färskost, extra dulce de leche och krispiga rostade kokoschips. Oemotståndligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag följde Cecilias tips och halverad mängden socker, dubblade mängden salt och hade i 2 msk citronsaft. Sen hörde jag inte timern utan kakan gräddade i ugnen i 35 min så den blev fast men saftig. Sedan modifierade jag toppingen så att jag blandade i 4 msk grädde i dulce de lechen och strök den över kakan, hade även färska jordgubbar hemma så de hade jag ovanpå kolan, sist vispade jag upp 3 dl vispgrädde att toppa allt med och strödde över kanel. Blev supergott och familjen älskade det!
Mam-sajo
2022-06-25Alltså, det vattnas i munnen bara man tänker på denna. Lite för söt dock.. Och den behöver mer tid i ugnen för att inte bli för geggig, alternativt gör den max 5 cm hög
Christoffer
2021-05-15Kakan behövde 25 minuter och blev då kladdig, men inte rinnig, inuti och seg i kanten. Väldigt god, mycket mättande. Det är dock ren lögn att kunna få den ur formen, så räkna med att servera under viss kamp. Vi knäckte tårtspaden...
Bodil
2021-01-01