Vit kladdkaka med dulce de leche och kokos
Detta recept på vit kladdkaka är ett måste för alla chokladälskare. Den saftiga kakan toppas med en krämig kolafrosting gjord på färskost, extra dulce de leche och krispiga rostade kokoschips. Oemotståndligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
10-12 bitar
100 g smör (+ extra till formen)
200 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
riven kokos (till formen)
Kolafrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
1/2 dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Topping
1/2 dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)
1/2 dl rostade kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2001 KJ / 502 kCal
Fett34 g
Salt0.7 g
Kolhydrater45 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag halverade sockermängden på både sockret och sirap men lade till för frostingen till en hel dl dulce de leche för att få ner den sockriga amalgam till syrlig där alla smaker gifter sig med varandra. Glömde helt ha i citron skal som var riven men kakan smakade ändå himmelskt .
Valentina
2024-06-08Jag följde Cecilias tips och halverad mängden socker, dubblade mängden salt och hade i 2 msk citronsaft. Sen hörde jag inte timern utan kakan gräddade i ugnen i 35 min så den blev fast men saftig. Sedan modifierade jag toppingen så att jag blandade i 4 msk grädde i dulce de lechen och strök den över kakan, hade även färska jordgubbar hemma så de hade jag ovanpå kolan, sist vispade jag upp 3 dl vispgrädde att toppa allt med och strödde över kanel. Blev supergott och familjen älskade det!
Mam-sajo
2022-06-25Alltså, det vattnas i munnen bara man tänker på denna. Lite för söt dock.. Och den behöver mer tid i ugnen för att inte bli för geggig, alternativt gör den max 5 cm hög
Christoffer
2021-05-15