Chokladgifflar
Dessa otroliga gifflar fyllda med mjölkchoklad gör du enkelt på färdig smördeg. Som en enklare variant av pain au chocolate. Fungerar lika bra till eftermiddagskaffet som på den lite lyxiga söndagsbrunchen.
Ingredienser
8 gifflar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
16 bitar mjölkchoklad (ca 120 g för 8 gifflar)
1 ägg
1/2 msk florsocker
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smördeg och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi906 KJ / 216 kCal
Fett14 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer