Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon

Elegant och försvinnande god är efterrätten bakad mjölkchoklad som passar på vilket kalas som helst. Bakad mjölkchoklad är inte alls krångligt att göra vilket är ett extra plus. Följ gärna receptet och blanda de hackade nötterna med timjan för en extra smakdimension vid servering av chokladefterrätten. Serveras med färska hallon och glass.

Ingredienser
6 portioner
2 1/2 dl vispgrädde
200 g cream cheese (färskost) naturell
400 g mjölkchoklad
2 ägg
1 krm salt
Till servering
1 1/2 dl nötmix (t ex jordnötter, mandlar och cashewnötter)
bladen från 2 kvistar färsk timjan (alt citrontimjan)
125 g färska hallon
460 ml vaniljglass
Gör så här
01:00:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion för 6 port.
Energi3718 KJ / 888 kCal
Fett66 g
Salt1.06 g
Kolhydrater58 g
Protein15 g
Kommentarer
Den här är ett säkert kort jag alltid tar fram till högtider oc och födelsedag. Den är så enkel att göra men så god och ser också så festlig ut,vilket aldrig skadar. Toppingen byter jag ut efter mitt humör😍!
Férial sabrina
2024-12-23Kan man frysa in det som blir över?
Mari
2024-01-15Hej Mari! Det är inte något vi testat och jag tror att det kan vara svårt eftersom den är bakad med ägg. Det blir nog grynig om jag får gissa. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Jättegod! Hur länge håller den i kylskåp?
Kajsa
2024-01-08Hej Kajsa! Vad kul att du gillar den. Väl förpackad, i en lufttät bunke, borde chokladen hålla ca 1 vecka i kylskåp. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09