Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon

Elegant och försvinnande god är efterrätten bakad mjölkchoklad som passar på vilket kalas som helst. Bakad mjölkchoklad är inte alls krångligt att göra vilket är ett extra plus. Följ gärna receptet och blanda de hackade nötterna med timjan för en extra smakdimension vid servering av chokladefterrätten. Serveras med färska hallon och glass.

Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 dl  vispgrädde
200 g  cream cheese (färskost) naturell
400 g  mjölkchoklad
2   ägg
1 krm  salt

Till servering

1 1/2 dl  nötmix (t ex jordnötter, mandlar och cashewnötter)
bladen från 2   kvistar färsk timjan (alt citrontimjan)
125 g  färska hallon
460 ml  vaniljglass

För alla

Kontrollera noga innehållet i nötmixen och mjölkchokladen.
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 6 port.

Gör så här

Tips

Det går även bra att smaksätt nötterna med 1/2 kvist rosmarin som alternativ till timjan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3718 KJ / 888 kCal
Fett66 g
Salt1.06 g
Kolhydrater58 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Halloncheesecake i glas
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midvintertårta
Betyg 2.5 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownie i långpanna
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parma- och pestofyllda fläskrullar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade feferonisnacks
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga