Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon
Elegant och försvinnande god är efterrätten bakad mjölkchoklad som passar på vilket kalas som helst. Bakad mjölkchoklad är inte alls krångligt att göra vilket är ett extra plus. Följ gärna receptet och blanda de hackade nötterna med timjan för en extra smakdimension vid servering av chokladefterrätten. Serveras med färska hallon och glass.
Ingredienser
6 portioner
2 1/2 dl vispgrädde
200 g cream cheese (färskost) naturell
400 g mjölkchoklad
2 ägg
1 krm salt
Till servering
1 1/2 dl nötmix (t ex jordnötter, mandlar och cashewnötter)
bladen från 2 kvistar färsk timjan (alt citrontimjan)
125 g färska hallon
460 ml vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion för 6 port.
Energi3718 KJ / 888 kCal
Fett66 g
Salt1.06 g
Kolhydrater58 g
Protein15 g
Kommentarer
Kan man frysa in det som blir över?
Mari
2024-01-15Hej Mari! Det är inte något vi testat och jag tror att det kan vara svårt eftersom den är bakad med ägg. Det blir nog grynig om jag får gissa. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Jättegod! Hur länge håller den i kylskåp?
Kajsa
2024-01-08Hej Kajsa! Vad kul att du gillar den. Väl förpackad, i en lufttät bunke, borde chokladen hålla ca 1 vecka i kylskåp. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09Körde den i 90 minuter i 125 grader, ej varmluft. Något kladdig att skära upp, svårt att få skarpa kanter. Men väldigt god, och enkel att tillaga!
Annika
2023-12-31