Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon

Elegant och försvinnande god är efterrätten bakad mjölkchoklad som passar på vilket kalas som helst. Bakad mjölkchoklad är inte alls krångligt att göra vilket är ett extra plus. Följ gärna receptet och blanda de hackade nötterna med timjan för en extra smakdimension vid servering av chokladefterrätten. Serveras med färska hallon och glass.

Ingredienser
6 portioner
2 1/2 dl vispgrädde
200 g cream cheese (färskost) naturell
400 g mjölkchoklad
2 ägg
1 krm salt
Till servering
1 1/2 dl nötmix (t ex jordnötter, mandlar och cashewnötter)
bladen från 2 kvistar färsk timjan (alt citrontimjan)
125 g färska hallon
460 ml vaniljglass
För alla
Kontrollera noga innehållet i nötmixen och mjölkchokladen.
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 6 port.
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 6 port.
Gör så här
Tips
Det går även bra att smaksätt nötterna med 1/2 kvist rosmarin som alternativ till timjan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3718 KJ / 888 kCal
Fett66 g
Salt1.06 g
Kolhydrater58 g
Protein15 g
Kommentarer