Chokladcupcakes med hallontopping

360
13
Chokladcupcakes med hallontopping

Såväl inkråm på dessa cupcakes med chokladsmak som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrligt och riktigt mumsigt sommarfika!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Chokladcupcakes med hallontopping

Ingredienser

12 st
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)

Hallontopping

50 g hallon (färska eller frysta och tinade)
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, använd ren mörk choklad av god kvalitet. Välj mjölkfritt färskostalternativ och byt grädden mot sojaeller havrebaserad grädd ersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per cupcake.

Gör så här

Tips

För ännu tjusigare cupcakes kan man klä dem efter gräddning med dekorativa fodral, s k cupcake wrappers. De finns att köpa i hobbyaffärer eller nätbutiker med bakningstillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

360

Kommentarer

Petra

2022-11-10

Hur mycket är "gröp ur lite av inkråmet"? 1 tsk? 1 msk?

Devran

2022-04-04

Har bakat dessa handfull ggr och det blir stående ovationer varje gång. Inga problem med grädden men det är skillnad på färsk och ej. Den färska går lättare att få tjock. Stort tack för detta recept!

Anna

2021-05-10

Kan man frysa toppingen?

Näringsvärde per portion

Energi 1839 KJ / 440 kCal
Fett 30 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 36 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden