Chokladcupcakes med hallontopping

341
10
Chokladcupcakes med hallontopping

Såväl inkråm på dessa cupcakes med chokladsmak som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrligt och riktigt mumsigt sommarfika!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Chokladcupcakes med hallontopping

Ingredienser

12 st
175 g
smör
200 g
mörk choklad
4
ägg
2 dl
socker
1.5 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 tsk
bakpulver
150 g
hallon (färska eller frysta och tinade)

Hallontopping

50 g
hallon (färska eller frysta och tinade)
300 g
färskost
0.75 dl
florsocker
1 dl
vispgrädde
-
färska hallon till garnering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, använd ren mörk choklad av god kvalitet. Välj mjölkfritt färskostalternativ och byt grädden mot sojaeller havrebaserad grädd ersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per cupcake.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

För ännu tjusigare cupcakes kan man klä dem efter gräddning med dekorativa fodral, s k cupcake wrappers. De finns att köpa i hobbyaffärer eller nätbutiker med bakningstillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

341

Kommentarer

Evelina

9/24/2020

Allt nyinköpt och enligt receptet.

Redaktionen ICAse

9/28/2020

Hej Evelina! Vi kan tyvärr inte göra annat än beklaga att det inte blev bra. Det är så svårt att säga vad som har gått fel när du gjorde frostingen.😊 Hälsningar Elina

Evelina

9/22/2020

Jag hällde verkligen i lite i taget och vispade väldigt länge med elvisp. Blev aldrig fluffigt och fast. Provade även med att ställa kallt och vispa upp igen, men den gick inte att rädda.

Redaktionen ICAse

9/24/2020

Hej Evelina! Hmm... det är tyvärr svårt att veta varför det inte blev bra. Och du hade 50 g hallon i som det står i receptet och grädden var inte gammal? Hälsningar Elina

Evelina

9/19/2020

Kanske bör förtydliga receptet med att man måste vispa grädden innan den ska blandas i, annars fungerar det inte...

Redaktionen ICAse

9/22/2020

Hej Evelina! Blev det ingen bra för dig när du gjorde frostingen? Det är viktigt att man häller i grädden lite i taget och sen vispar tillräckligt länge för att frostingen ska bli fast. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1839 KJ / 440 kCal
Fett 30 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 36 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept