Chokladcupcakes med hallontopping
Såväl inkråm på dessa cupcakes med chokladsmak som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrligt och riktigt mumsigt sommarfika!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
12 st
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
Hallontopping
50 g hallon (färska eller frysta och tinade)
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per cupcake.
Energi1839 KJ / 440 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater36 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan de stå i kylen över natten eller är det bra att göra toppingen samma dag de ska ätas?
Lovisa
2024-04-12Hej Lovisa! Det är bäst att göra toppingen samma dag, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-12Hur mycket är "gröp ur lite av inkråmet"? 1 tsk? 1 msk?
Petra
2022-11-10Har bakat dessa handfull ggr och det blir stående ovationer varje gång. Inga problem med grädden men det är skillnad på färsk och ej. Den färska går lättare att få tjock. Stort tack för detta recept!
Devran
2022-04-04