Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladcheesecake på cookiebotten

Supergod och mäktig chokladcheesecake där botten görs på chocolate chip cookies. Kakan fylls sedan med en saftig blandning av choklad, kvarg, färskost, socker och ägg. Avnjut med tillbehör som körsbärssylt och vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
  4. Smält chokladen över vatten bad.
  5. Vispa för hand ihop kvarg, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har du ingen matberedare,lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kastrull.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Botten
  • 250 g chocolate chip cookies
  • 75 g rumsvarmt smör
Fyllning
  • 200 g mörk choklad (ca 70 %)
  • 1 burk kvarg 10 % fett (à 250 g)
  • 300 g färskost
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
Till servering
  • körsbärssylt
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?