Chokladcheesecake på cookiebotten
Supergod och mäktig chokladcheesecake där botten görs på chocolate chip cookies. Kakan fylls sedan med en saftig blandning av choklad, kvarg, färskost, socker och ägg. Avnjut med tillbehör som körsbärssylt och vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
8 bitar
Botten
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kvarg 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost
2 ägg
1 1/2 dl socker
Till servering
körsbärssylt
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vet inte vad jag gjorde för fel. Följde receptet men hade den i ugnen i 50 minuter för tog tid att bli klar. Sen hade jag kaka över hela spisen då den flöt ut överallt.
Susanne
2024-08-30Succé på lunchbjudningen. Råkade köpa chocolate chip cookies med smaken vit choklad/ngt rött bär men det blev faktiskt inte dumt alls, snarare godare då de röda bären i kakorna tillförde en riktigt trevlig friskhet.
Cecilia
2020-10-04Det gick bra att göra kakan glutenfri genom att använda glutenfria kakor.
Birgitta
2011-11-22