Chokladcheesecake på cookiebotten

Betyg 3.2 av 5.
134 personer har röstat
4
Chokladcheesecake på cookiebotten

Supergod och mäktig chokladcheesecake där botten görs på chocolate chip cookies. Kakan fylls sedan med en saftig blandning av choklad, kvarg, färskost, socker och ägg. Avnjut med tillbehör som körsbärssylt och vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Chokladcheesecake på cookiebotten

Ingredienser

8 bitar

Botten

250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning

200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kvarg 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering

körsbärssylt
vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
134 personer har röstat

Kommentarer

Vet inte vad jag gjorde för fel. Följde receptet men hade den i ugnen i 50 minuter för tog tid att bli klar. Sen hade jag kaka över hela spisen då den flöt ut överallt.

Susanne

2024-08-30

Succé på lunchbjudningen. Råkade köpa chocolate chip cookies med smaken vit choklad/ngt rött bär men det blev faktiskt inte dumt alls, snarare godare då de röda bären i kakorna tillförde en riktigt trevlig friskhet.

Cecilia

2020-10-04

Det gick bra att göra kakan glutenfri genom att använda glutenfria kakor.

Birgitta

2011-11-22

Testa liknande recept

Glassburk med choklad, hallon, kaksmulor och apelsin
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fryst björnbärscheesecake med kolasås
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
New York cheesecake
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärscheesecake i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass- och kakbakelse ”Sweet bites”
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och kaffecheesecake
Betyg 3 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga