Chokladcheesecake på cookiebotten

133
3
Chokladcheesecake på cookiebotten

Supergod och mäktig chokladcheesecake där botten görs på chocolate chip cookies. Kakan fylls sedan med en saftig blandning av choklad, kvarg, färskost, socker och ägg. Avnjut med tillbehör som körsbärssylt och vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Chokladcheesecake på cookiebotten

Ingredienser

8 bitar

Botten

250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning

200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kvarg 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering

körsbärssylt
vispad grädde

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har du ingen matberedare,lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kastrull.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Cecilia

2020-10-04

Succé på lunchbjudningen. Råkade köpa chocolate chip cookies med smaken vit choklad/ngt rött bär men det blev faktiskt inte dumt alls, snarare godare då de röda bären i kakorna tillförde en riktigt trevlig friskhet.

Birgitta

2011-11-22

Det gick bra att göra kakan glutenfri genom att använda glutenfria kakor.

Birgitta

2011-11-22

Väldigt god men också mycket mäktig. Serverade den med smälta hallon.