Chokladbollar med brynt smör

Betyg 3.7 av 5.158 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Chokladbollar med brynt smör

Ingredienser

ca 15 st
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl rårörsocker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk starkt kaffe

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • 30 st?! Med detta recept fick jag 12 st ganska små bollar. Jag tyckte att det blev lite väl krasigt med rårörsockret trots att jag lät det gå en stund i kastrullen med smöret. Blir degen för kall är det svårt att få kokos/pärlsocker att fästa.

    Nora

    Hej Nora! Jag håller med dig! Måste ha blivit nåt knas här i receptet. Jag rullade dom lika små som på bilden och det blev 15 stycken. Men det kan ju också vara gott att göra dom lite större än så. Tack för att du kommenterade så vi fick chans att ändra! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Storfavorit! Kom ihåg att sila det brynta smöret, det blir mycket bättre i smaken då. Har som många andra svårt att få ihop degen till bollar, osäker på om jag ska mixa havregrynen eller låta dem svälla längre. Hittills har jag bara haft i mer smör (fast vanligt, rumstempererat) tills det är lätt att rulla bollar.

    Mia-carin

  • Bytte ut socker mot farinströ och vaniljsocker mot några droppar vaniljextrakt. Magiskt gott. Däremot ger detta recept knappast 30 chokladbollar. Jag fick 12 st mini-chokladbollar 🙈 men goda!

    Stephanie

  • Skulle tro att farinsocker borde fungera lika bra. Ska prova. Kanske redan i kväll.

    Johan

  • Himmelskt gott.

    Noelia

  • 10/10

    Maja

  • Jag blandade i hackade hasselnötter i smeten, tryckte ut smeten i en form klädd i plastfolie, toppade med mer hackade hasselnötter och skar i bitar efter en timme i kylen. Bara att lyfta ut plastfolien på en skärbräda och skära upp. Enklare än att rulla bollar och mindre kladdigt ;-)

    Olivia

  • Mitt favoritrecept! Jag mixar aldrig havregrynen, men låter däremot smeten svalna i kyl en timme eller så. Funkar jättebra!

    Maria

  • Godaste chokladbollarna någonsin! Dock behöver man smula/mixa havregrynen för att kunna rulla dom när smeten har svalnat.

    Camilla

  • Bästa bollen! Kör havregrynen i mixer eller med mixerstav en kort stund så blir bollarna lättare att få ihop och rulla.

    Mari

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi430 KJ / 102 kCal
Fett6.2 g
Salt0.12 g
Kolhydrater9.8 g
Protein1.2 g

Testa liknande recept

  • Bajsemojis
    Betyg 4.2 av 5.323 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dadelbollar
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbollstårta med kaffe
    Betyg 3.9 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbollar
    Betyg 4 av 5.34000 personer har röstat
    Receptet har 359 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tiramisu overnight oats
    Betyg 4.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladbollar med bryggkaffe
    Betyg 3.8 av 5.254 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad