Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi430 KJ / 102 kCal
Fett6.2 g
Salt0.12 g
Kolhydrater9.8 g
Protein1.2 g
Kommentarer
12 st30 st?! Med detta recept fick jag 12 st ganska små bollar. Jag tyckte att det blev lite väl krasigt med rårörsockret trots att jag lät det gå en stund i kastrullen med smöret. Blir degen för kall är det svårt att få kokos/pärlsocker att fästa.
Nora
Hej Nora! Jag håller med dig! Måste ha blivit nåt knas här i receptet. Jag rullade dom lika små som på bilden och det blev 15 stycken. Men det kan ju också vara gott att göra dom lite större än så. Tack för att du kommenterade så vi fick chans att ändra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Storfavorit! Kom ihåg att sila det brynta smöret, det blir mycket bättre i smaken då. Har som många andra svårt att få ihop degen till bollar, osäker på om jag ska mixa havregrynen eller låta dem svälla längre. Hittills har jag bara haft i mer smör (fast vanligt, rumstempererat) tills det är lätt att rulla bollar.
Mia-carin
Bytte ut socker mot farinströ och vaniljsocker mot några droppar vaniljextrakt. Magiskt gott. Däremot ger detta recept knappast 30 chokladbollar. Jag fick 12 st mini-chokladbollar 🙈 men goda!
Stephanie