Chokladbars med banankrisp

42
9
Chokladbars med banankrisp

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Bananchips ger fint crunch i dessa bars med dinkelflingor och mandel.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Chokladbars med banankrisp

Ingredienser

ca 10 st
2 dl rostade sötmandlar
10 urkärnade färska dadlar (10 st dadlar motsvarar ca 120 g)
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1/2 tsk flingsalt
4 dl dinkelflingor eller havregryn
1/2 dl grovkrossade bananchips

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut dinkelflingor och byt ut havregryn mot ren havre.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Alma

2020-06-10

Jag rekomenderar Färska dadlar med kärnor 600g ICA. De är saftiga och passar perfekt.

Johanna

2018-03-06

HEJ DET MÅSTE STÅ FEL I RECEPTET ANGÅENDE HAVREGRYN/DINKELFLIINGOR? SKA DET INTE STÅ MSK I STÄLLET FÖR DL? DET ÄR VÄLDIGT GODA

Redaktionen ICAse

2018-03-08

Hej Johanna! Det är dl vi menar och inte msk. Bra är att använda färska dadlar för att det ej ska bli torrt. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-03

Hej Carin! Det kan bero på hur torra dadlarna är, om de inte är färska kan man tillsätta lite mer kokosolja eller vatten. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 747 KJ / 179 kCal
Fett 8 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 17 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden