ÖVER 60 MIN | Enkel

Chokladbars med banankrisp

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Bananchips ger fint crunch i dessa bars med dinkelflingor och mandel.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mandel, dadlar, vatten, kokosolja, kakao och flingsalt till en slät massa i en matberedare. Tillsätt dinkelflingor eller havregryn och mixa ihop.
  2. Rör ner bananchipsen. Tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 10 cm (för ca 10 st). Ställ i kylen i minst 4 timmar. Skär i ca 10-12 bars. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut dinkelflingor och byt ut havregryn mot ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
  • 2 dl rostade sötmandlar
  • 10 urkärnade färska dadlar (10 st dadlar motsvarar ca 120 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 4 dl dinkelflingor eller havregryn
  • 1/2 dl grovkrossade bananchips

Näringsvärde
Per portion

Energi 747 kJ / 179 kCal