Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Chokladbars med banankrisp

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Bananchips ger fint crunch i dessa bars med dinkelflingor och mandel.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mandel, dadlar, vatten, kokosolja, kakao och flingsalt till en slät massa i en matberedare. Tillsätt dinkelflingor eller havregryn och mixa ihop.
  2. Rör ner bananchipsen. Tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 10 cm (för ca 10 st). Ställ i kylen i minst 4 timmar. Skär i ca 10-12 bars. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut dinkelflingor och byt ut havregryn mot ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
  • 2 dl rostade sötmandlar
  • 10 urkärnade färska dadlar (10 st dadlar motsvarar ca 120 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 4 dl dinkelflingor eller havregryn
  • 1/2 dl grovkrossade bananchips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 747 kJ / 179 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer