Chokladbars med banankrisp

Betyg 4.1 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Chokladbars med banankrisp

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Bananchips ger fint crunch i dessa bars med dinkelflingor och mandel.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Chokladbars med banankrisp

Ingredienser

ca 10 st
2 dl rostade sötmandlar
10 urkärnade färska dadlar (10 st dadlar motsvarar ca 120 g)
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1/2 tsk flingsalt
4 dl dinkelflingor eller havregryn
1/2 dl grovkrossade bananchips

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Här under står ”Näringsvärde per portion” - hur många gram räknas som en portion?

    Elin

    Hej Elin! Vi har inte vägt barsen men näringsvärdet är per styck räknat på att man får ut 10 st på en sats. Hoppas det hjälper dig. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag rekomenderar Färska dadlar med kärnor 600g ICA. De är saftiga och passar perfekt.

    Alma

  • HEJ DET MÅSTE STÅ FEL I RECEPTET ANGÅENDE HAVREGRYN/DINKELFLIINGOR? SKA DET INTE STÅ MSK I STÄLLET FÖR DL? DET ÄR VÄLDIGT GODA

    Johanna

    Hej Johanna! Det är dl vi menar och inte msk. Bra är att använda färska dadlar för att det ej ska bli torrt. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Carin! Det kan bero på hur torra dadlarna är, om de inte är färska kan man tillsätta lite mer kokosolja eller vatten. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Blev väldigt smulig konsistens trots länge i kylen, vad kan jag göra för att kunna skära den i bitar som en bar? Har mixat allt noggrant.

    Carin

  • Jag upplevde också att det blev väldigt torr konsistens. Jag tillsatte mer dadlar (en hel påse, 200g). Men de var otroligt goda. Rekommenderar starkt!

    Ylva

  • Hej Anna! Det är osaltad sötmandel som man rostar i ugn eller stekpanna ☺ som vi har använt. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Rostad sötmandel? Saltad?

    Anna

  • Hej! Kan nog vara bra att se till att man mixar havregrynen riktigt ordentligt. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Använde havregryn och det blev gott men min blev bara smulor, mer som müsli än en bar(trots att den fick stå i kylen över natten).

    Frida

Näringsvärde per st

Energi747 KJ / 179 kCal
Fett8 g
Salt0.35 g
Kolhydrater17 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Veganska pepparkaksbollar
    Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mangobollar
    Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • No bake cheesecake med blåbär
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Äppel- och mandelbollar
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Raw lingonbollar
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hemgjort mandelsmör
    Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad