Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Choklad- och tekräm kan låta uppseendeväckande men är välsmakande. Rostad sockerkaka och flingsalt är smakförhöjare i den här desserten. Passionsfrukt ger sötma och är tilltalande för öga och gom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Ingredienser

4 portioner
1 dl mjölk (3%)
2 dl grädde
1 msk socker
1 vaniljstång
4 tepåsar (earl grey)
2 äggulor
100 g mörk choklad
4 passionsfrukter
ca 1 msk olivolja
2 skivor sockerkaka
flingsalt till servering

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:04:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

Fruktbruschetta med limekvarg
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad sweet panzanella
Betyg 3 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fryst chokladmousse med färsk frukt
Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Veganchokladmousse
Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Leslie Waters exotiska fruktsoppa
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad