Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Choklad- och tekräm kan låta uppseendeväckande men är välsmakande. Rostad sockerkaka och flingsalt är smakförhöjare i den här desserten. Passionsfrukt ger sötma och är tilltalande för öga och gom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut vaniljfröna. Lägg frön och stång i gräddmjölken. Låt koka upp och lägg i tepåsarna. Låt det stå och dra i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Sila gräddmjölken. Tillsätt äggulorna och sjud krämen under ständig omrörning tills den första bubblan syns (85°C).
  4. Hacka chokladen och smält den i krämen. Häll upp i glas, eller små fat, och låt stelna i kyl ca 1 timme. Tärna under tiden sockerkakan och rosta i ugn ca 4 minuter.
  5. Dela passionsfrukterna och skrapa ut köttet med hjälp av en sked.
  6. Ta fram chokladkrämen ca 30 minuter före servering, garnera med passionsfruktskärnor och rostad sockerkaka (Sayan har också hittat små ätbara violer). Droppa lite olivolja och strö över flingsalt. Ett Förenklade chokladflarn kan bli pricken över i.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 4 tepåsar (earl grey)
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • 4 passionsfrukter
  • ca 1 msk olivolja
  • 2 skivor sockerkaka
  • flingsalt till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden