Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Choklad- och tekräm kan låta uppseendeväckande men är välsmakande. Rostad sockerkaka och flingsalt är smakförhöjare i den här desserten. Passionsfrukt ger sötma och är tilltalande för öga och gom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Ingredienser

4 portioner
1 dl mjölk (3%)
2 dl grädde
1 msk socker
1 vaniljstång
4 tepåsar (earl grey)
2 äggulor
100 g mörk choklad
4 passionsfrukter
ca 1 msk olivolja
2 skivor sockerkaka
flingsalt till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

Fruktbruschetta med limekvarg
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad sweet panzanella
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst chokladmousse med färsk frukt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga