Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Choklad- och tekräm kan låta uppseendeväckande men är välsmakande. Rostad sockerkaka och flingsalt är smakförhöjare i den här desserten. Passionsfrukt ger sötma och är tilltalande för öga och gom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Ingredienser

4 portioner
1 dl mjölk (3%)
2 dl grädde
1 msk socker
1 vaniljstång
4 tepåsar (earl grey)
2 äggulor
100 g mörk choklad
4 passionsfrukter
ca 1 msk olivolja
2 skivor sockerkaka
flingsalt till servering

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:04:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

  • Fruktbruschetta med limekvarg
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad sweet panzanella
    Betyg 3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fryst chokladmousse med färsk frukt
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Veganchokladmousse
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alkoholfri paloma med passionsfrukt
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad