Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Leslie Waters exotiska fruktsoppa

Leslie Waters exotiska fruktsoppa är ett lyxigt och avancerat recept på en utsökt soppa. Soppan innehåller många delikata ingredienser som papaya, litchiefrukter, passionsfrukter och carambola. Smaksättare är bland annat mynta och kryddnejlika.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med soppan. Tvätta lime och citron väl. Riv skalet fint. Dela vaniljstången på längden. Blanda alla ingredienser till soppan.
  2. Låt den koka i 1 minut. Ta kastrullen av värmen och låt soppan svalna medan smakerna "gifter sig".
  3. Skala, gröp ur och skär papayan i fina tärningar. Skala och kärna ur litchin, snoppa och dela jordgubbarna, skala och tärna kiwin. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Skiva carambolan.
  4. Sila soppan och blanda med frukten. Ställ sedan alltsammans kallt ett par timmar fram till servering.
  5. Servera soppan kyld i djupa tallrikar med finhackad mynta på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 papaya
  • 16 litchiefrukter
  • 20 jordgubbar (eller hallon)
  • 2 kiwi
  • 8 passionsfrukter
  • 1 carambola
Till soppan
  • 1 lime
  • 1/2 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 6 msk socker (gärna råsocker)
  • 1 färsk myntakvist
  • 1/2 tsk kryddnejlika
  • ev 1/2 tsk Five spices (Fem kinesiska kryddor kryddor)
  • 2 korianderfrön
  • 5 dl vatten
Till servering
  • finhackad färsk mynta
Lägg till i inköpslistan