UNDER 45 MIN | Medel

Choklad- och pecannötsbakelse med ananassallad

Låt en krämig chokladbakelse med pecannötter bli kvällens grand final. Nästan som en liten kladdkaka inuti. Servera den oemotståndliga bakelsen med glass smaksatt med lime curd och låt en fräsch och välsmakande ananassallad skapa fulländning.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Chokladbakelse: Smält smöret. Hacka nötterna grovt. Blanda mjölet med vaniljsocker, kakao och salt.  
  3. Rör ihop ägg och socker - vispa inte. Rör ner mjölblandningen och smöret. Vänd ner nötterna.
  4. Sätt formarna på en plåt, klicka ner smeten i formarna.  
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
  6. Ananas: Skala och skär ananasen i tunna skivor eller små tärningar. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften och blanda med sockret. Rör om då och då tills sockret löst sig. Dela och pressa i passionsfrukterna.
  7. Glass: Låt glassen tina lite. Vispa den mjuk och vänd försiktigt ner limecurd.
  8. Garnering: Ta ur chokladbakelsen ur formen och servera med limecurdglass, ananas och passionsfrukt, garnera med mynta.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfritt glassalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Chokladbakelse
  • 25 g smör
  • 1/2 dl pecannötter
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1/4 krm salt
  • 1 ägg
  • 3/4 strösocker
  • 4 små aluminiumfolieformar
Ananas
  • 1/2 ananas
  • 1 lime
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 passionsfrukter
Glass
  • 1/2 l vaniljglass
  • 4 msk lime curd
Garnering
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2614 kJ / 625 kCal