Choklad- och mascarponekräm

2
1
Choklad- och mascarponekräm

Ett snabblagat recept på en krämig och smakrik dessert. Choklad- och mascarponekräm är lyxigt gott och du gör den av bland annat hasselnötter, mascarpone, honung, konjak och mörk choklad. Servera med färska bär som efterrätt till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Choklad- och mascarponekräm

Ingredienser

2 portioner
1/2 dl hasselnötter
1/2 burk mascarpone (à 250 g)
1 msk honung
1 msk konjak
1 krm chilipulver (gärna anchochilipulver)
50 g mörk choklad
1/2 l färska bär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mascarpone med tofu och välj ren mörk mjölkfri choklad.

Gör så här

Tips

Doppa bären direkt i krämen eller varva kräm och bär i ett vackert glas.

Anchochili är en mild chili med smak av kakao, kaffe och russin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Malin

2007-10-19

Jättesmarrigt, men ganska mäktigt, behövs inte mycket per person.

Näringsvärde per portion

Energi 2404 KJ / 578 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden