Choklad- och mascarponekräm

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Choklad- och mascarponekräm

Ett snabblagat recept på en krämig och smakrik dessert. Choklad- och mascarponekräm är lyxigt gott och du gör den av bland annat hasselnötter, mascarpone, honung, konjak och mörk choklad. Servera med färska bär som efterrätt till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Choklad- och mascarponekräm

Ingredienser

2 portioner
1/2 dl  hasselnötter
1/2   burk mascarpone (à 250 g)
1 msk  honung
1 msk  konjak
1 krm  chilipulver (gärna anchochilipulver)
50 g  mörk choklad
1/2 l  färska bär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mascarpone med tofu och välj ren mörk mjölkfri choklad.

Gör så här

Tips

Doppa bären direkt i krämen eller varva kräm och bär i ett vackert glas.

Anchochili är en mild chili med smak av kakao, kaffe och russin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jättesmarrigt, men ganska mäktigt, behövs inte mycket per person.

Malin

2007-10-19

Näringsvärde per portion

Energi2404 KJ / 578 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bärtartelett med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med hallon och citron
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klassisk Tiramisu
Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bärbruschetta med citrusmascarpone
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga