Choklad- och mascarponekräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Choklad- och mascarponekräm

Ett snabblagat recept på en krämig och smakrik dessert. Choklad- och mascarponekräm är lyxigt gott och du gör den av bland annat hasselnötter, mascarpone, honung, konjak och mörk choklad. Servera med färska bär som efterrätt till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills skalen börjar lossna. Hacka dem grovt.
  2. Rör ihop mascarpone med honung, konjak och chilipulver (gärna anchochilipulver).
  3. Smält mörk choklad i vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800W) i ca 30 sekunder.
  4. Rör ner chokladen i krämen. Varva chokladkrämen med färska bär. Toppa med hasselnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mascarpone med tofu och välj ren mörk mjölkfri choklad.

Tips

Doppa bären direkt i krämen eller varva kräm och bär i ett vackert glas.

Anchochili är en mild chili med smak av kakao, kaffe och russin.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1/2 burk mascarpone (à 250 g)
  • 1 msk honung
  • 1 msk konjak
  • 1 krm chilipulver (gärna anchochilipulver)
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 l färska bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2404 kJ / 578 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden