Choklad- och mascarponekräm
Ett snabblagat recept på en krämig och smakrik dessert. Choklad- och mascarponekräm är lyxigt gott och du gör den av bland annat hasselnötter, mascarpone, honung, konjak och mörk choklad. Servera med färska bär som efterrätt till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
2 portioner
1/2 dl hasselnötter
1/2 burk mascarpone (à 250 g)
1 msk honung
1 msk konjak
1 krm chilipulver (gärna anchochilipulver)
50 g mörk choklad
1/2 l färska bär
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mascarpone med tofu och välj ren mörk mjölkfri choklad.
Gör så här
Tips
Doppa bären direkt i krämen eller varva kräm och bär i ett vackert glas.
Anchochili är en mild chili med smak av kakao, kaffe och russin.
Anchochili är en mild chili med smak av kakao, kaffe och russin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 578 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jättesmarrigt, men ganska mäktigt, behövs inte mycket per person.
Malin
2007-10-19