Choklad- och mandeltårta
En ypperlig choklad- och mandeltårta som kommer bli en succé på partyt! Grädda choklad- och mandelkrossmeten i ugn och ta ut den medan den fortfarande är lite kladdig inuti för bästa smak. Servera sedan din smarriga tårta med söt hjortrongrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
6 portioner
200 g riven mörk choklad
200 g smör
6 ägg
200 g socker
200 g mandel
2 dl vispgrädde
1 dl hjortronsylt eller annan god sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod tårta. Jag dekorerade den med grädde och frukt. Alla tog minst 2 bitar.
Mary
2007-03-25Det vore kanske fint med lite mjöl i smeten. Min kaka var fortfarande så gott som i rinnande form efter 1,5 h i ugnen. (Kladdigt är gott, men lagom är ju som bekant ganska bra...)
Jenny
2006-11-11Den här kakan är himelskt god! En kaka för oss choklad älskande godisgrisar. Gör den!
Helene
2005-09-24