Choklad- och mandeltårta

32
7
Choklad- och mandeltårta

En ypperlig choklad- och mandeltårta som kommer bli en succé på partyt! Grädda choklad- och mandelkrossmeten i ugn och ta ut den medan den fortfarande är lite kladdig inuti för bästa smak. Servera sedan din smarriga tårta med söt hjortrongrädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Choklad- och mandeltårta

Ingredienser

6 portioner
200 g
riven mörk choklad
200 g
smör
6
ägg
200 g
socker
200 g
mandel
2 dl
vispgrädde
1 dl
hjortronsylt eller annan god sylt
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Mary

3/25/2007

Jättegod tårta. Jag dekorerade den med grädde och frukt. Alla tog minst 2 bitar.

Jenny

11/11/2006

Det vore kanske fint med lite mjöl i smeten. Min kaka var fortfarande så gott som i rinnande form efter 1,5 h i ugnen. (Kladdigt är gott, men lagom är ju som bekant ganska bra...)

Helene

9/24/2005

Den här kakan är himelskt god! En kaka för oss choklad älskande godisgrisar. Gör den!

Testa liknande recept