Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Choklad- och mandeltårta

En ypperlig choklad- och mandeltårta som kommer bli en succé på partyt! Grädda choklad- och mandelkrossmeten i ugn och ta ut den medan den fortfarande är lite kladdig inuti för bästa smak. Servera sedan din smarriga tårta med söt hjortrongrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Dela äggen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa vitorna för sig tills de blivit hårt skum.
  3. Finhacka mandeln, eller kör den i mixer.
  4. Blanda äggulorna med mandeln och chokladen. Vänd ner vitorna försiktigt.
  5. Häll smeten i en väl smord, rund form (20-24 cm i diameter, för 6 port). Grädda tårtan i ca 45 minuter. Den ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna.
  6. Vispa grädden och blanda med hjortronsylten. Servera till chokladtårtan.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g riven mörk choklad
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 200 g socker
  • 200 g mandel
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hjortronsylt eller annan god sylt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!