Choklad- och kolatårta

164
86
Choklad- och kolatårta

Obeskrivligt populär choklad- och kolatårta! Kolasåsen som du brer över chokladbotten får varenda besökare på fall. Var noga med att spara en bit till dig själv innan du serverar tårtan!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Choklad- och kolatårta

Ingredienser

8 portioner

Kaka

200 g
smör eller margarin
3 dl
strösocker
2
ägg
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
4 tsk
vaniljsocker
1 dl
kakao
-
smör (till formen)
-
ströbröd (till formen)

Kolakräm

3 dl
strösocker
3 msk
sirap
150 g
mörk choklad
3 dl
vispgrädde
150 g
smör eller margarin
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

164

Kommentarer

Tove

12/23/2020

Kolakrämen behöver kokas varsamt för att inte bli för varm och sockra sig. Jag gör den i springform för att kunna lägga ett tjockt kolakrämslager. Min farmor gjorde denna varje jul när hon levde. Jag älskar den!

Carina

10/25/2020

Supergod! Alla trodde att jag köpt tårtan då den blev så blank och proffsig! Tar lite tid att göra men det är såå värt det!

Monika

10/15/2020

Kan man använda glutenfri mjöl till kakan ?

Redaktionen ICAse

10/16/2020

Hej Monika! Det är inget vi har provbakat med men det bör gå att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix i detta recept. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept