Choklad- och kolatårta
Obeskrivligt populär choklad- och kolatårta! Kolasåsen som du brer över chokladbotten får varenda besökare på fall. Var noga med att spara en bit till dig själv innan du serverar tårtan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
Kaka
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
Kolakräm
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kolakrämen behöver kokas varsamt för att inte bli för varm och sockra sig. Jag gör den i springform för att kunna lägga ett tjockt kolakrämslager. Min farmor gjorde denna varje jul när hon levde. Jag älskar den!
Tove
2020-12-23Supergod! Alla trodde att jag köpt tårtan då den blev så blank och proffsig! Tar lite tid att göra men det är såå värt det!
Carina
2020-10-25Kan man använda glutenfri mjöl till kakan ?
Monika
2020-10-15Hej Monika! Det är inget vi har provbakat med men det bör gå att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix i detta recept. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16