Choklad- och kokosruta med apelsin

139
11
Choklad- och kokosruta med apelsin

Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.

Choklad- och kokosruta med apelsin

Ingredienser

30 bitar

Kaka

3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
1 apelsin
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker

Kokostopping

125 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl strösocker
6 dl kokos

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Maria

2022-10-12

Jag vill baka för en stor bjudning. Hur håller sig kakan om jag har den stående framme under natten? Bör man ha plastfolie runt eller är det bättre utan?

Redaktionen ICAse

2022-10-12

Hej Maria! Vi rekommenderar att antingen frysa in den eller förvara i kylen över natten, gärna med plastfilm över. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Antonius

2021-12-18

När jag hällde på toppingen så förstördes kakan. Toppingen var såklart varm eftersom den precis kokats. Om tanken är att den ska vara kall när man lägger på den så borde det steget vara först eller iaf väldigt tidigt i receptet.

Carola

2021-02-10

Jättegod och uppskattad kaka! Man kan nog lägga till lite mer apelsin i både kakan och toppingen för lite mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1103 KJ / 264 kCal
Fett 15 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Pepparkaksbollar
Marshmallows
Påskschack-kaka