Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Choklad- och kokosruta med apelsin

Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar).
  3. Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet.
  5. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Kokostopping: Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter.
  7. Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
  8. Låt kakan svalna lite och skär i rutor.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Om man vill kan man grädda i två runda formar (för 30 bitar).

Ingredienser

Portioner: 30 bitar
Kaka
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
Kokostopping
  • 125 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1103 kJ / 264 kCal