Choklad- och kokosruta med apelsin
Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.
Ingredienser
30 bitar
Kaka
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
1 apelsin
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
Kokostopping
125 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl strösocker
6 dl kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1103 KJ / 264 kCal
Fett15 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Ska inte ägg och socker VISPAS ihop först ??? Endast RÖRAS ihop direkt med smöret??
Katarina
2023-03-11Hej Katarina! Tack för din kommentar. För den här kakan behövs ägg och socker endast röras ihop. 😊 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03Jag vill baka för en stor bjudning. Hur håller sig kakan om jag har den stående framme under natten? Bör man ha plastfolie runt eller är det bättre utan?
Maria
2022-10-12Hej Maria! Vi rekommenderar att antingen frysa in den eller förvara i kylen över natten, gärna med plastfilm över. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-12När jag hällde på toppingen så förstördes kakan. Toppingen var såklart varm eftersom den precis kokats. Om tanken är att den ska vara kall när man lägger på den så borde det steget vara först eller iaf väldigt tidigt i receptet.
Antonius
2021-12-18