Choklad- och kaffemoussetårta på browniebotten

Choklad- och kaffemoussetårta på browniebotten är en tårta för chokladälskare. Den lena moussen smaksätts med kaffe och brownien bakas med karamelliserade pistagenötter för extra crunch. Avsluta med en glänsande chokladglace!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
12 bitar
Browniebotten
125 g smör
100 g mörk choklad (65 - 70%)
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Karamelliserade pistagenötter
1 dl skalade pistagenötter
2 msk strösocker
1 msk vatten
Chokladmousse
3 gelatinblad
2 3/4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 ägg
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk vatten
2 msk starkt kallt kaffe
100 g mörk bakchoklad (55%)
Chokladglace
100 g mörk bakchoklad (55%)
1 dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
Garnering
chokladkaffebönor eller hela kaffebönor
pistagenötter
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan kaffebönor och nötter som garnering.
Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett34 g
Salt0.4 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentarer