Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm är en ljuvlig efterrätt. Börja med att koka grädde och getost och blanda med honung och choklad innan det får stelna. Skär bitar och servera sedan med kokta tranbärspäron och syrlig kräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Ingredienser

10 bitar

Choklad- och getostganache

1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
75 g krämig getost
200 g mörk choklad
ca 2 msk honung (2 msk motsvarar ca 40 g)
myntakvistar till servering

Tranbärspäron

3 päron (eller äpplen)
1 l tranbärsjuice
2 myntakvistar
1/2 dl socker
1 vaniljstång

Citronkräm

3 dl crème fraiche
rivet skal från 1 citron
1 msk florsocker

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Underbart god dessert med mycket chokladsmak

    Ulrika

  • Helt suveränt efterrätt! Mina vänner blev stormförtjusta över den här rätten!

    Alejandro

Näringsvärde per bit

Energi1562 KJ / 373 kCal

Testa liknande recept

  • Päron i ingefärslag
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakat päron med getost och honung
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade nektariner och persikor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ice coffee mint
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Potatis- och ärtpuré med mynta
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad