Choklad- och apelsinpudding med karamellnötter och syrlig grädde

53
0
Choklad- och apelsinpudding med karamellnötter och syrlig grädde

Det här är inget mindre än en len och fyllig chokladkräm smaksatt med apelsin. Lite som en chokladpudding för vuxna! Syrlig yoghurtgrädde, knapriga söta nötter och fräscha exotiska frukter gör den till en lika lyxig som snygg efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Choklad- och apelsinpudding med karamellnötter och syrlig grädde

Ingredienser

8 portioner

Pudding

4 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
1 msk finrivet apelsinskal
150 g hackad mörk choklad (75 %)
8 äggulor
4 msk strösocker

Karamellnötter

1/2 dl strösocker
1 msk vatten
2 msk smör
1 dl rostade hasselnötter

Frukt topping

2 apelsiner
3 passionsfrukter
2 sharonfrukter

Syrlig grädde

2 dl vispgrädde
1/2 dl turkisk yoghurt (10 %)
1/2 krm vaniljpulver

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde, mörk choklad, matfett och yoghurt.

Gör så här

En dag i förväg
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2245 KJ / 537 kCal
Fett 40 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 36 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden