Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Choklad- och apelsinpudding med karamellnötter och syrlig grädde

Det här är inget mindre än en len och fyllig chokladkräm smaksatt med apelsin. Lite som en chokladpudding för vuxna! Syrlig yoghurtgrädde, knapriga söta nötter och fräscha exotiska frukter gör den till en lika lyxig som snygg efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

En dag i förväg

  1. Sätt ugnen på125°C.
  2. Pudding: Värm mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med apelsinskal.
  3. Ta från värmen, tillsätt chokladen. Rör tills den smälter.
  4. Rör snabbt ihop ägg och socker – vispa inte, då kan puddingen bli bubblig. Blanda med chokladgrädden. Sila.
  5. Häll smeten i 8 djupa ugnssäkra tallrikar/skålar (för 8 port) ställ på en plåt och sätt in i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills den precis stelnat. Låt svalna och ställ in i kylen.
  6. Nötter: Lägg socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllenbrun karamell.
  7. Ta från värmen och vispa snabbt ner smöret, lite i taget. Blanda i nötterna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

30 minuter före servering

  1. Frukt: Skala apelsinerna med kniv, se till att få bort allt det vita. Skär ut hinnfria filéer. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut kärnorna. Skär sharonfrukten i tunna skivor.
  2. Grädde: Vispa grädden och blanda med yoghurt och vaniljpulver. Hacka nötterna.
  3. Toppa chokladpuddingen med frukt, yoghurtgrädde och nötter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde, mörk choklad, matfett och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 8
Pudding
  • 4 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 150 g hackad mörk choklad (75 %)
  • 8 äggulor
  • 4 msk strösocker
Karamellnötter
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 msk smör
  • 1 dl rostade hasselnötter
Frukt topping
  • 2 apelsiner
  • 3 passionsfrukter
  • 2 sharonfrukter
Syrlig grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2245 kJ / 537 kCal