Fruktcarpaccio med vit chokladsås

3
0
Fruktcarpaccio med vit chokladsås

Prova en fruktig dessert som påminner lite om gino i smaken, men som inte bakas i ugnen. Fokus här ligger i stället för riktigt tunt skivade frukter, så pass tunt att du inte behöver skala dem. Och så en ljuvlig, limedoftande vit chokladsås och vaniljglass till det.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Fruktcarpaccio med vit chokladsås

Ingredienser

4 portioner

Vit chokladsås

100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk finrivet limeskal

Frukt

2 kiwi
2 sharonfrukter

Till servering

vaniljglass
mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfri choklad och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsberäkning är inkl. glass och mynta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1501 KJ / 359 kCal
Fett 26 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 28 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden