Fruktcarpaccio med vit chokladsås

3
0
Fruktcarpaccio med vit chokladsås

Prova en fruktig dessert som påminner lite om gino i smaken, men som inte bakas i ugnen. Fokus här ligger i stället för riktigt tunt skivade frukter, så pass tunt att du inte behöver skala dem. Och så en ljuvlig, limedoftande vit chokladsås och vaniljglass till det.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Fruktcarpaccio med vit chokladsås

Ingredienser

4 portioner

Vit chokladsås

100 g
vit choklad
1 dl
vispgrädde
1 tsk
finrivet limeskal

Frukt

2
kiwi
2
sharonfrukter

Till servering

vaniljglass
mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfri choklad och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsberäkning är inkl. glass och mynta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1501 KJ / 359 kCal
Fett 26 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 28 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept