Fruktcarpaccio med vit chokladsås
Prova en fruktig dessert som påminner lite om gino i smaken, men som inte bakas i ugnen. Fokus här ligger i stället för riktigt tunt skivade frukter, så pass tunt att du inte behöver skala dem. Och så en ljuvlig, limedoftande vit chokladsås och vaniljglass till det.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
Vit chokladsås
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk finrivet limeskal
Frukt
2 kiwi
2 sharonfrukter
Till servering
vaniljglass
mynta
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfri choklad och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Näringsberäkning är inkl. glass och mynta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1501 KJ / 359 kCal
Fett26 g
Salt0.15 g
Kolhydrater28 g
Protein4 g
Kommentarer