Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fruktcarpaccio med vit chokladsås

Prova en fruktig dessert som påminner lite om gino i smaken, men som inte bakas i ugnen. Fokus här ligger i stället för riktigt tunt skivade frukter, så pass tunt att du inte behöver skala dem. Och så en ljuvlig, limedoftande vit chokladsås och vaniljglass till det.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vit chokladsås: Grovhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt limeskal.
  2. Frukt: Skär kiwi och sharon i riktigt tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. 
  3. Lägg upp frukten på assietter. Toppa med vaniljglass. Ringla över den ljumna chokladsåsen. Garnera gärna med mynta.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfri choklad och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsberäkning är inkl. glass och mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
Vit chokladsås
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet limeskal
Frukt
  • 2 kiwi
  • 2 sharonfrukter
Till servering
  • vaniljglass
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1501 kJ / 359 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept