Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chinese burger

Chinese burger är lättlagade nötfärsbaserade burgare som serveras i ett grillat hamburgarbröd med hoisinsås, kinakål, rödlök och rikligt med rostad lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg havregrynen i ca 5 minuter i vattnet. Rör om och krydda med salt, peppar och sesamolja. Tillsätt färsen. Blanda väl. Dela den i 4 bitar (för 4 port). Forma till burgare.
  2. Grilla burgarna i 4-5 minuter per sida på medelvärme. Grilla bröden på hög värme.
  3. Dela kinakålen. Skala och skiva rödlöken. Lägg ihop hamburgaren: bröd, sallad, burgare, rödlök, hoisin-sås, rostad lök och locket på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm sesamolja
  • 500 g nötfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • ca 1 dl hoisinsås
  • 1 klyfta kinakål (1 klyfta motsvarar 2 minikinakål)
  • 1 rödlök
  • rikligt med rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?