Chinatownnudlar med räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chinatownnudlar med räkor

Chinatownnudlar med räkor ges utsökta smaker av lime, trumpetsvamp och indonesisk soja. Marinera räkorna i limejuice, soja och vitlök ett par timmar. Servera nudlarna med grönsakswoken och de marinerade räkorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna och skala dem om så önskas.
  2. Pressa ut limesaft i en bunke, blanda i soja och pressa ner vitlök. Rör om och häll i en tjock plastpåse. Tillsätt räkorna och lägg kallt, gärna ett par timmar, att marinera.
  3. Lägg under tiden den torkade svampen i blöt i kallt vatten i ca 30 minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och droppa på lite olja så att de inte klibbar ihop.
  5. Skala moroten och strimla tändstickssmalt. Dela broccolin i små buketter. Skär squashen i bitar.
  6. Hetta upp resterande olja i en wok eller stekpanna. Woka svamp och grönsaker i ca 3 minuter. Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt med de andra ingredienserna i woken. Smaka av med salt.
  7. Blanda ner nudlarna till sist och låt dem bli varma. Häll över resterande marinad. Garnera med limeklyftor och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g räkor
  • 2 lime
  • 3 msk ketjap benteng-soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 80 torkad trumpetsvamp eller skogsöron
  • 250 g äggnudlar
  • 1 1/2 tsk sesamolja
  • 1 morot
  • 150 g broccoli
  • 150 g gul eller grön squash
Lägg till i inköpslistan