Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g
Kommentarer
20 stNej detta var ingen höjdare, i Sydamerika har de mer chili, vitlök och olja. Finns färdig att köpa som är godare.
Michael
Visste ni att namnet kommer att den som uppfann detta var en irländare som var i Argentina som hette Jimmy Curry men som på spanska lät som chimichurri
Olof
Gott! Provade att lägga till 1/2 dl blancherad alg; rörhinna.
Christina
Hej! Jag är from Uruguay y vi använder chimichurri väldigt mycket, men vår chimichurri har en ingrediens till torkade oregano, detta är en ingrediens som inte alla vet,MVH jose
Juan josé
Väldigt gott, behöver dock betydligt mer vitlök och charlottenlök.
Anders
Fantastiskt gott. Vill gärna ha i koriander med
Nina
Kan man lägga i allt kött i chimichurrin, t.ex. dagen för marinering och sedan då köttet tillagats, äta samma chimichurri till maten som varit marinad?
Sture
Hej Sture! Nej det skulle vi inte rekommendera. Bättre är att du tar undan lite av chimmichurrin som du använder som tillbehör/sås till köttet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegott till grillat. Tonfisk och flankstek är favoriterna till chimichurri. Fräscht och somrigt!
Anna
Mums
Lisa
Mycket gott, passar till grillat. Snåla inte med chilin.
Urban