Chimichurri

Betyg 4.1 av 5.
206 personer har röstat
16
Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Chimichurri

Ingredienser

8 portioner
2 dl  finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl  olivolja
1/2 dl  citronjuice
3 msk  finhackad schalottenlök
1 tsk  finhackad vitlök
1 tsk  chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Chimichurrin håller ca 2-3 dagar i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
206 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott, behöver dock betydligt mer vitlök och charlottenlök.

Anders

2023-07-21

Fantastiskt gott. Vill gärna ha i koriander med

Nina

2023-07-09

Kan man lägga i allt kött i chimichurrin, t.ex. dagen för marinering och sedan då köttet tillagats, äta samma chimichurri till maten som varit marinad?

Sture

2023-05-06

Hej Sture! Nej det skulle vi inte rekommendera. Bättre är att du tar undan lite av chimmichurrin som du använder som tillbehör/sås till köttet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-10

Näringsvärde per portion

Energi447 KJ / 107 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Chimichurri med ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Eftersmaka med citrus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chimichurri på basilika
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillspett med mangomarinad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chimichurri med rökt paprika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga