Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chimi churri à la Manuel

Chimi churri à la Manuel är en himmelskt god dressing som du tillreder och sedan låter stå till sig i kylen för att smakerna ska komma fram ordentligt. Dressingen blir otroligt smakrik och oerhört uppskattad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör olja, vinäger, persilja och kryddor i mixer till en slät sås. Lägg över i en skål.
  2. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem.
  3. Förvara i kylskåp i en glasburk med lock. Till en början smakar såsen mest vinäger, men efter ca 2 veckor tar vitlök och persilja över. Färgen ändras också och blir ljusare. Hållbar i upp till 1 månad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 dl olja
  • 1 1/3 dl vinäger
  • ca 1 l persilja (väl sköljd)
  • 2 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan