Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiliwokade nudlar

Chiliwokade nudlar, eller wokade grönsaker med sting av chili som vänds ner i de nykokta nudlarna. En enkelt mumsig nudelrätt som får smak från grönsakerna som du wokat tillsammans med hönsbuljong.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 barnportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Woka purjon tillsammans med pressad vitlök i en panna. Purjon ska inte få för mycket färg. Lägg löken åt sidan.
  2. Skär champinjoner i skivor. Skölj och kärna ur paprikan, strimla fint. Dela och kärna ur chilin och finhacka den. Woka grönsakerna snabbt i pannan. Tillsätt purjolök och smulad buljongtärning (inget vatten). Rör om så att allt blandas. Smaka ev av med mer salt.
  3. Koka nudlarna efter anvisningen på paketet. Lägg upp nudlar och de wokade grönsakerna i en skål och blanda.

För alla

Fri från ägg laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i nudlarna och hönsbuljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glasnudlar eller glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 5 barnportioner
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt
  • olja att woka i
  • 250 g nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?