Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiliwok med äggnudlar

Gillar du mat med het karaktär kommer den här woken bli en favorit. Du steker saftiga biffstrimlor i olja och chili och vänder sedan ner krispiga wokgrönsaker och äggnudlar. Gräddfil och sallad passar perfekt till den starka woken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär köttet i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  3. Woka rostbiff och chili i oljan några minuter.
  4. Tillsätt wokgrönsakerna och låt woka med rostbiffen 3-4 minuter.
  5. Vänd i äggnudlarna och krydda med salt och socker.
  6. Servera chiliwoken med gräddfil och strimlad sallad.

För alla

Byt ut nudlarna mot glasnudlar om du inte tå gluten eller ägg. Servera woken med mjölkfri crème fraiche, s k Sour Supreme (innehåller soja), om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Sojasås att stänka över den färdiga woken är gott att servera till.

Gröna tipset: Byt ut rostbiffen mot sojaprotein om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g rostbiff i bit
  • 1 1/2 grön eller röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olja
  • 1 djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden