Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Chilipaste

Chilpaste är en härligt smakrik puré som du tillagar oerhört enkelt, men du får räkna med att tillagningstiden överstiger en timme. Pasten består av torkade chilifrukter som kokas, mixas och silas innan serveringen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Purén görs genom att blanchera (förvälla) urkärnad, torkad chilifrukt i 10-15 minuter. Häll bort vattnet.
  2. Tillsätt nytt vatten, lagom så att det täcker. Koka i 1 timme. Rensa bort stjälkarna. Mixa med så lite vatten som möjligt.
  3. Sila gärna genom en finmaskig sil, eller behåll pasten med lite kärnor i.

Ingredienser

  • 100 g urkärnad, torkad chilifrukt
Lägg till i inköpslistan