Chilikyckling med ingefära

Sväng ihop denna chilikyckling med ingefära på ett kick. Fräs bara ihop chili, hoisinsås, ingefära och vitlök hastigt före du lägger ner moroten, gurkan, risvin, risvinäger och stekt kyckling. Supergott och med en hint av Asien.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 gurka
2 morötter
1 msk olja
1 krm peppar
1 krm salt
3 vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
1 chilifrukt
3 msk bönpaste eller hoisinsås
2 msk risvinäger
2 msk socker
1 hönsbuljongtärning
2 msk kinesiskt risvin (eller torr sherry)
1/2 msk potatismjöl (ev.)
2 msk vatten till redning
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stLagar detta med quorn bitar istället för kyckling och havreris. Gott med lite annorlunda smaker med den varma gurkan och går dessutom fort och enkelt. 👌
Karin
Kanon kommer jag göra igen🙂
Inga-britt
Gott!
Magnus