Chilikyckling med ingefära

Sväng ihop denna chilikyckling med ingefära på ett kick. Fräs bara ihop chili, hoisinsås, ingefära och vitlök hastigt före du lägger ner moroten, gurkan, risvin, risvinäger och stekt kyckling. Supergott och med en hint av Asien.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 gurka
2 morötter
1 msk olja
1 krm peppar
1 krm salt
3 vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
1 chilifrukt
3 msk bönpaste eller hoisinsås
2 msk risvinäger
2 msk socker
1 hönsbuljongtärning
2 msk kinesiskt risvin (eller torr sherry)
1/2 msk potatismjöl (ev.)
2 msk vatten till redning
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stLagar detta med quorn bitar istället för kyckling och havreris. Gott med lite annorlunda smaker med den varma gurkan och går dessutom fort och enkelt. 👌
Karin
Kanon kommer jag göra igen🙂
Inga-britt
Gott!
Magnus
I ett sånt här recept bör man alltid rekommendera att folk mäter upp allting i olika skålar i förväg. Det hjälper till att minska eventuell stress och gör det lättare att hålla ordningen i tillagningen. Varna gärna för stark chili... 😉
Magnus
Hej Magnus! Tack för dina kommentarer. Jag har styrt om och förtydligat arbetsgången lite och även lagt till ditt tips om att lägga grönsakerna i skålar :) . Chilin kan man prova sig fram med hur mycket man tillsätter. Eller skrapa ur frön och mellanväggar så blir chilin mildare. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Underbart gott med ris och dessutom lättlagat. Jag bytte ut gurkan mot zucchini och hoisinsåsen mot ljus soya och det fungerade perfekt. Definitivt en rätt jag kommer laga igen!
Simone