En het chiligryta med bönor och bacon som är utmärkt både till stora sällskap eller att frysa in i portionsformar. Den ljuva smaken på köttgrytan får du av bland annat kakao, chilipeppar och spiskummin. Servera med nykokt ris.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2011
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt tillbehör serveras till.
Gör glutenfri: välj öl fri från gluten eller med låg glutenhalt (se SLV-lista med t ex Spendrups Premium Gold 3,5, Mariestads ljus 3,5).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunilla
2020-09-06Väldigt god gryta! Jag tog 2 teskedar kakao i och jag tyckte det blev bra. Hade min gryta i 2h, men man kan ha den längre om man vill. Kul med annorlunda kryddor i. Jag valde den lilla satsen för 4personer och fick 4 matlådor och middag för 2. 😁👌 kommer verkligen göra denna fler gånger!
Peter
2012-01-19Kan bara hålla med alla lovorden! Jag gjorde en vegetarisk variant med Hälsans Kök's Grytbitar och Tärningar a' la Bacon istället för högrev och "vanlig" bacon. Även jag tog mer kakao och ökade dessutom ölmängden till ½ l. för att få det hela lite saftigare.
Stefan
2011-12-28Vi lagar ofta gryta. Det här var första gången vi testade denna gryta - men definitivt inte den sista! Vår paroll är att testa i liten skala först - nästa gång blir det storkok. Smakrik, mer kakao skadade inte, spiskummindoften känns fin.