Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili på vårt vis

Ett recept på en trevlig variant av chili con carne som du gör med ingredienser som köttfärs, lök, rotselleri, paprika och vita bönor. God till tacos - servera den heta köttfärsen med nachochips, tacosås och blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn nötfärsen i olja i en stekpanna. Finfördela den med en trägaffel så att allt blir brynt. Krydda med chilipulver, svartpeppar och salt.
  2. Skala lök och rotselleri. Skölj och kärna ur paprikan. Hacka grönsakerna i matberedare eller med kniv. Blanda ner i färsen och låt fräsa med några minuter. Tillsätt krossade tomater och vita bönor. Låt småputtra 5-10 minuter.
  3. Till servering: Servera med nachips, tacosås och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • chilipulver
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 gula lökar
  • 1 bit rotselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 burk vita bönor (à 440 g)
Till servering
  • Nachips
  • tacosås
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer