Chili- och saffransaioli

Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Chili- och saffransaioli

Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Chili- och saffransaioli

Ingredienser

1,5 dl
1/2 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk färskpressad limejuice
1 äggula
1/2 dl neutral olja, t ex solrosolja
1/2 dl olivolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Vart är vitlöken? Om det ska vara en aioli är det vitlök i. Annars blir det ju bara en smaksatt majonnäs? :)

    Matilda

  • Tyckte inte alls om smaken. Den var sur.

    Jonas

  • Hej! Vi "missade" tyvärr det men har nu kompletterat med 0,5 dl olivolja som det ska vara. Lycka till!

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med saffran och aioli
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransceviche
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ananassalsa
    Betyg 3.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asterixpotatis med saffran och russin
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiskt ris
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melongazpacho
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad