Chicken wings med cajunkryddning

3
0
Chicken wings med cajunkryddning

Testa någonting annorlunda än den vanliga ugnsstekta kycklingen. De här heta kycklingvingarna serveras med en krämig potatissallad och en fräsch kålsallad med lime - och örtdressing. En fantastisk smakkombination!

Chicken wings med cajunkryddning

Ingredienser

4 portioner

Kycklingvingar

800 g kycklingvingar
3 msk American Cajun krydda
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
Chili Explosion krydda på kvarn

Potatissallad

12 st mellanstora potatisar
3 st ägg
250 ml majonnäs
2 st grovhackade syltgurkor
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
2 st stavar stjälkselleri (tunt skivade)
2 st finhackade salladslökar
3 msk lag från syltgurkan

Grönkålssallad

4 st stora grönkålsblad
1/2 st kålhuvud
3 st morötter
1/2 st rödlök
6 st rädisor

Dressing

1 st finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
1 msk honung
1 msk färsk persilja
1 msk dill
1 msk gräslök
1 st pressad limefrukt
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn

Till servering

ev bröd

För alla

Läs noga innehållet på kryddblandningarna. Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt bröd serveras till.

Recept och bild från Santa Maria. Receptet är framtaget åt Santa Maria av norska matbloggaren Ina-Janine Johnsen, hennes blogg heter "Mat på bordet".

Gör så här

Tips

Vill du ha lite vitlökssmak kan du krydda med Roasted Garlic and Pepper krydda.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer