Chicken wings med cajunkryddning
Testa någonting annorlunda än den vanliga ugnsstekta kycklingen. De här heta kycklingvingarna serveras med en krämig potatissallad och en fräsch kålsallad med lime - och örtdressing. En fantastisk smakkombination!
Ingredienser
4 portioner
Kycklingvingar
800 g kycklingvingar
3 msk American Cajun krydda
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
Chili Explosion krydda på kvarn
Potatissallad
12 st mellanstora potatisar
3 st ägg
250 ml majonnäs
2 st grovhackade syltgurkor
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
2 st stavar stjälkselleri (tunt skivade)
2 st finhackade salladslökar
3 msk lag från syltgurkan
Grönkålssallad
4 st stora grönkålsblad
1/2 st kålhuvud
3 st morötter
1/2 st rödlök
6 st rädisor
Dressing
1 st finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
1 msk honung
1 msk färsk persilja
1 msk dill
1 msk gräslök
1 st pressad limefrukt
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
Till servering
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer