Chicken wings med cajunkryddning
Testa någonting annorlunda än den vanliga ugnsstekta kycklingen. De här heta kycklingvingarna serveras med en krämig potatissallad och en fräsch kålsallad med lime - och örtdressing. En fantastisk smakkombination!
Ingredienser
4 portioner
Kycklingvingar
800 g kycklingvingar
3 msk American Cajun krydda
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
Chili Explosion krydda på kvarn
Potatissallad
12 st mellanstora potatisar
3 st ägg
250 ml majonnäs
2 st grovhackade syltgurkor
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
2 st stavar stjälkselleri (tunt skivade)
2 st finhackade salladslökar
3 msk lag från syltgurkan
Grönkålssallad
4 st stora grönkålsblad
1/2 st kålhuvud
3 st morötter
1/2 st rödlök
6 st rädisor
Dressing
1 st finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
1 msk honung
1 msk färsk persilja
1 msk dill
1 msk gräslök
1 st pressad limefrukt
bergssalt (rock salt) på kvarn
Tellicherry svartpeppar på kvarn
Till servering
ev bröd
För alla
Läs noga innehållet på kryddblandningarna. Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt bröd serveras till.
Recept och bild från Santa Maria. Receptet är framtaget åt Santa Maria av norska matbloggaren Ina-Janine Johnsen, hennes blogg heter "Mat på bordet".
Gör så här
Tips
Vill du ha lite vitlökssmak kan du krydda med Roasted Garlic and Pepper krydda.
Har du lagat receptet?
Kommentarer