Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chicken wings med cajunkryddning

Testa någonting annorlunda än den vanliga ugnsstekta kycklingen. De här heta kycklingvingarna serveras med en krämig potatissallad och en fräsch kålsallad med lime - och örtdressing. En fantastisk smakkombination!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingvingar: Torka av kycklingvingarna med hushållspapper. Strö över Cajunkrydda och blanda runt så att kryddan fördelas jämt på kycklingvingarna. Ställ in i kylen ett par timmar eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Ta ut kycklingvingarna i rumstemperatur. Strö över lite salt och svartpeppar (för mer intensitet i smaken, krydda med Chili Explosion). Lägg kycklingvingarna i en ugnsfastform i ett enda lager. Sätt in kycklingvingarna i ugnen. Stek i 40-45 minuter.
  3. Potatissallad: Koka potatisen i lättsaltat vatten. När det är 10 minuter kvar av koktiden lägger du äggen i kokvattnet och låter alltihop koka klart. Häll av vattnet när potatisen är mjuk. Låt äggen svalna något.
  4. Skär potatisen i bitar, cirka 2x2 cm. Skala och hacka äggen grovt. Blanda majonnäs med syltgurka, smaka av med salt och svartpeppar. Blanda försiktigt ihop alla salladsingredienserna. Smaka av med eventuellt lite mer salt och svartpeppar. Servera salladen rumstempererad.
  5. Grönkålssallad: Skär bort stjälken på grönkålen. Rulla ihop bladen och skär av. Skölj grönkålen med kallt vatten och låt det rinna av. Skär kålhuvudet i tunna strimlor. Skala morötterna och skär dem till långa tunna stavar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär rädisorna i tunna skivor. Blanda alla grönsakerna i en stor skål.
  6. Dressing: Blanda schalottenlök och vitvinsvinäger, låt det stå en minut. Häll i olivolja, honung finhackade örter och limesaft. Blanda ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Lägg upp salladen i en serveringsskål.
  7. Till servering: Lägg kycklingvingarna på ett serveringsfat och servera med sallad och en bit bröd.

För alla

Läs noga innehållet på kryddblandningarna. Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt bröd serveras till.

Recept och bild från Santa Maria. Receptet är framtaget åt Santa Maria av norska matbloggaren Ina-Janine Johnsen, hennes blogg heter "Mat på bordet".

Tips

Vill du ha lite vitlökssmak kan du krydda med Roasted Garlic and Pepper krydda.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingvingar
  • 800 g kycklingvingar
  • 3 msk American Cajun krydda
  • bergssalt (rock salt) på kvarn
  • Tellicherry svartpeppar på kvarn
  • Chili Explosion krydda på kvarn
Potatissallad
  • 12 st mellanstora potatisar
  • 3 st ägg
  • 250 ml majonnäs
  • 2 st grovhackade syltgurkor
  • bergssalt (rock salt) på kvarn
  • Tellicherry svartpeppar på kvarn
  • 2 st stavar stjälkselleri (tunt skivade)
  • 2 st finhackade vårlökar
  • 3 msk lag från syltgurkan
Grönkålssallad
  • 4 st stora grönkålsblad
  • 1/2 st kålhuvud
  • 3 st morötter
  • 1/2 st rödlök
  • 6 st rädisor
Dressing
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 1 st pressad limefrukt
  • bergssalt (rock salt) på kvarn
  • Tellicherry svartpeppar på kvarn
Till servering
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer