Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken curry

Denna härliga kycklinggryta får sin underbara smak av bland annat chili, kardemumma, koriander och curry och får en fin krämighet av matyoghurten. Koka sakta ihop din aromatiska chicken curry och servera med nykokt ris och naanbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklinglårfilén i bitar Skala lök och vitlök. Skiva löken och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  2. Stek löken sakta i oljan tills den blir mjuk. Lägg i kycklingen och fräs med den i några minuter. Tillsätt de torra kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner tomatpuré, ingefära och chili, fräs med ytterligare några minuter.
  3. Häll i buljongen och koka sakta ca 15 minuter. Tillsätt yoghurt och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera med ris, naanbröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sojabaserad motsvarighet, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera att brödet är mjölkfritt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 gröna chili
  • 3 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 krm mald kardemumma
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk färskriven ingefära
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Till servering
  • basmatiris
  • naanbröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3209 kJ / 767 kCal
Läs mer om näringsvärden