Chicken curry

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
2
Chicken curry

Denna härliga kycklinggryta får sin underbara smak av bland annat chili, kardemumma, koriander och curry och får en fin krämighet av matyoghurten. Koka sakta ihop din aromatiska chicken curry och servera med nykokt ris och naanbröd.

Chicken curry

Ingredienser

4 portioner
600 g  kycklinglårfilé
3   gula lökar
3   vitlöksklyftor
3   gröna chili
3 msk  olja
2 tsk  curry
1/2 tsk  mald koriander
1/2 krm  mald kardemumma
2 msk  tomatpuré
4 msk  färskriven ingefära
4 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

Till servering

basmatiris
naanbröd
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sojabaserad motsvarighet, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera att brödet är mjölkfritt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

En favorit hos oss. Lagar den ganska ofta men dubblar gärna kryddmängden då vi gillar stark mat. Äter gärna med ett naanbröd som tillbehör istället för ris,

Angelica

2021-04-24

Åhhh så gott!!

Marianne

2020-10-18

Näringsvärde per portion

Energi3209 KJ / 767 kCal

Testa liknande recept

Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rogan josh – Indisk lammgryta
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig kyckling på indiskt vis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Masala med kikärter och spenat
Betyg 4.1 av 5.
81 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga