ÖVER 60 MIN | Enkel

Chiapudding med kokos och mango

En riktigt mumsig och god chiapudding gör du med kokosmjölk, lite honung och vaniljsocker. Puddingen kan förberedas och antingen ätas som frukost eller som ett mättande mellanmål. Det är inga problem om du inte äter allt med en gång, puddingen med chiafrön håller några dagar i kylen. Toppingen av fryst mango och lite limesmak bidrar till en härlig friskhet och syrlighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiapudding: Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen i en bunke. Fördela i 4 glas (för 4 port) och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.
  2. Till servering: Tina mangon och blanda med pressad limejuice.
  3. Toppa chiapuddingen med mangon och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Garnera gärna med mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
Chiapudding
  • 2 förp kokosmjölk (à 250 ml)
  • 1 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 5 msk chiafrön
  • 3/4 dl riven kokos
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 krm salt
Till servering
  • 250 g fryst mango
  • saften av 1/2 lime (1/2 lime motsvarar 1 msk limejuice)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2079 kJ / 497 kCal