Chiapudding med kokos och mango

19
1
Chiapudding med kokos och mango

En riktigt mumsig och god chiapudding gör du med kokosmjölk, lite honung och vaniljsocker. Puddingen kan förberedas och antingen ätas som frukost eller som ett mättande mellanmål. Det är inga problem om du inte äter allt med en gång, puddingen med chiafrön håller några dagar i kylen. Toppingen av fryst mango och lite limesmak bidrar till en härlig friskhet och syrlighet.

Skriv ut
Chiapudding med kokos och mango

Ingredienser

4 portioner

Chiapudding

2
förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl
grekisk yoghurt (10%)
5 msk
chiafrön
3/4 dl
riven kokos
1/2 tsk
vaniljsocker
1 msk
flytande honung
1/2 krm
salt

Till servering

250 g
fryst mango
saften av 1/2
lime (1/2 lime motsvarar 1 msk limejuice)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Madeleine

2021-01-04

Supergod och söt chiapudding, men föredrar hallon som topping istället för mango.

Näringsvärde per portion

Energi 2079 KJ / 497 kCal
Fett 41 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 21 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept