Chiapudding med kokos och mango
En riktigt mumsig och god chiapudding gör du med kokosmjölk, lite honung och vaniljsocker. Puddingen kan förberedas och antingen ätas som frukost eller som ett mättande mellanmål. Det är inga problem om du inte äter allt med en gång, puddingen med chiafrön håller några dagar i kylen. Toppingen av fryst mango och lite limesmak bidrar till en härlig friskhet och syrlighet.
Ingredienser
4 portioner
Chiapudding
2 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl grekisk yoghurt (10%)
5 msk chiafrön
3/4 dl riven kokos
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk flytande honung
1/2 krm salt
Till servering
250 g fryst mango
saften av 1/2 lime (1/2 lime motsvarar 1 msk limejuice)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 497 kCal
Fett41 g
Salt0.8 g
Kolhydrater21 g
Protein7 g
Kommentarer
Riktigt god chiapudding! Har toppat med mango men också testat med annans. Lite hackad mandel och riven kokos ovanpå passar fint till.
Sofia
2022-02-12Supergod och söt chiapudding, men föredrar hallon som topping istället för mango.
Madeleine
2021-01-04