Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Dessa underbara små gratinerade päronpuckar är ett lyxigt tillbehör till framförallt olika kötträtter på nöt, som till exempel en rosastekt kalvfilé. Päronen och getosten bildar tillsammans med marmeladen på lök, rosmarin, honung och timjan ett välkomponerat smakpar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Ingredienser

6 portioner
200 g getost av chèvretyp
3 päron t ex conference (3 st motsvarar 600 g)

Lökmarmelad

1/2 gul lök
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1 1/2 msk olivolja

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hej, är det 1,5 olja att fräsa i eller ska den adderas till allt som ska kokas ihop?

    Sara

  • Hej, Då jag inte gillar chevreost har ni någon annan ost som man kan använda i stället?

    Susanne

  • Nu har jag misslyckats med lökmarmeladen två ggr. Oljan separeras och löken bränns, sirapsliknande konsistens uppstår ej. Vad gör jag för fel?

    Karin

    Hej Karin! Ledsen att du misslyckats! Vi har nu gjort om detta och ändrat lite i receptet. Hoppas det blir bättre! (det blev det för oss) Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Bakat päron med getost och honung
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad