Cheesecaketoppad kaka

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Cheesecaketoppad kaka

Recept på en riktigt ståtlig och smarrig efterrätt. Du gör en kaka av ingredienser som äpple, nötter, citron och kanel. Toppa kakan med en syrlig och god cheesecaketopping av philadelphiaost, smör, citron, vaniljsocker och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997

Cheesecaketoppad kaka

Ingredienser

6 portioner
2 dl  druvkärneolja eller annan olja med neutral smak
3 dl  socker
4 dl  grovrivet äpple
2   ägg
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1 1/2 dl  hackade nötter (kan uteslutas)
saft och skal av 1   citron
1 1/2 tsk  kanel

Topping

100 g  färskost
100 g  rumsvarmt smör
skal av 1/2   citron
1/2 tsk  vaniljsocker
50 g  florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Meningen "tillsätt citronsaften och rör om" saknas i tidningen Buffé. Vart tar skalet av 1 citron vägen?

Boje

2005-08-18

Kanongod!! Håller med om att toppingen är bra till någon annan kaka. Tiden i ugnen räckte med 45 min.

Maria

2005-03-31

Toppingen går även använda till annan valfri passande kaka! Jag har använt toppingen till blåbärsmuffins..Jättegott!

Sara

2005-02-05

Testa liknande recept

Morotskaka med choklad
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.9 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Zucchinikaka med kokos- och limefrosting
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosendals morotstårta
Betyg 4.1 av 5.
189 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddkaka med lingonfrosting
Betyg 3 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smarriga trekantsmackor
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga