Cheesecaketoppad kaka
Recept på en riktigt ståtlig och smarrig efterrätt. Du gör en kaka av ingredienser som äpple, nötter, citron och kanel. Toppa kakan med en syrlig och god cheesecaketopping av philadelphiaost, smör, citron, vaniljsocker och florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997
Ingredienser
6 portioner
2 dl druvkärneolja eller annan olja med neutral smak
3 dl socker
4 dl grovrivet äpple
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl hackade nötter (kan uteslutas)
saft och skal av 1 citron
1 1/2 tsk kanel
Topping
100 g färskost
100 g rumsvarmt smör
skal av 1/2 citron
1/2 tsk vaniljsocker
50 g florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Meningen "tillsätt citronsaften och rör om" saknas i tidningen Buffé. Vart tar skalet av 1 citron vägen?
Boje
2005-08-18Kanongod!! Håller med om att toppingen är bra till någon annan kaka. Tiden i ugnen räckte med 45 min.
Maria
2005-03-31Toppingen går även använda till annan valfri passande kaka! Jag har använt toppingen till blåbärsmuffins..Jättegott!
Sara
2005-02-05