Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecaketoppad kaka

Recept på en riktigt ståtlig och smarrig efterrätt. Du gör en kaka av ingredienser som äpple, nötter, citron och kanel. Toppa kakan med en syrlig och god cheesecaketopping av philadelphiaost, smör, citron, vaniljsocker och florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa olja och socker väl, tills det blivit vitt. Blanda i äpple och ägg. Rör ihop de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt finrivet citronskal och citronsaft och rör om.
  3. Häll smeten i en välsmord bröad springform (diameter ca 24 cm för 6 port). Grädda i ca 50 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Topping: Vispa ingredienserna till toppningen, den ska bli fluffig i konsistensen.
  5. Bre toppningen på den avsvalnade kakan. Kakan går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl druvkärneolja eller annan olja med neutral smak
  • 3 dl socker
  • 4 dl grovrivet äpple
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl hackade nötter (kan uteslutas)
  • saft och skal av 1 citron
  • 1 1/2 tsk kanel
Topping
  • 100 g färskost
  • 100 g rumsvarmt smör
  • skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 50 g florsocker
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer