Cheesecaketoppad kaka

4
3
Cheesecaketoppad kaka

Recept på en riktigt ståtlig och smarrig efterrätt. Du gör en kaka av ingredienser som äpple, nötter, citron och kanel. Toppa kakan med en syrlig och god cheesecaketopping av philadelphiaost, smör, citron, vaniljsocker och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997

Cheesecaketoppad kaka

Ingredienser

6 portioner
2 dl druvkärneolja eller annan olja med neutral smak
3 dl socker
4 dl grovrivet äpple
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl hackade nötter (kan uteslutas)
saft och skal av 1 citron
1 1/2 tsk kanel

Topping

100 g färskost
100 g rumsvarmt smör
skal av 1/2 citron
1/2 tsk vaniljsocker
50 g florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Boje

2005-08-18

Meningen "tillsätt citronsaften och rör om" saknas i tidningen Buffé. Vart tar skalet av 1 citron vägen?

Maria

2005-03-31

Kanongod!! Håller med om att toppingen är bra till någon annan kaka. Tiden i ugnen räckte med 45 min.

Sara

2005-02-05

Toppingen går även använda till annan valfri passande kaka! Jag har använt toppingen till blåbärsmuffins..Jättegott!