Cheesecakestrut

Cheesecakestrut är en lika god som smidig efterrätt, där en cheesecakekräm serveras i en glasstrut! Här får du tips om tre goda smaksättningar: med salta jordnötter, daim- och choklad eller blåbär- och vanilj! Stoppa gärna ner en minimuffins eller små cookies i botten av struten för en extra överraskning.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Strutar
100 g vit bakchoklad
4 glasstrutar med hallonsmak (se tips)
1 dl silverkulor (strössel)
Cheesecakekräm (räcker till 4 strutar)
150 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
ev spritspåse
Smak 1 (räcker till 4 strutar)
1 hackad dubbeldaim (à 56 g)
2 msk kakao
Smak 2 (räcker till 4 strutar)
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl hackade salta jordnötter
Smak 3 (räcker till 4 strutar)
1 msk blåbärsmarmelad eller sylt
1/2 krm vaniljpulver
Topping
bärpulver eller frystorkade bär
minimaränger
strössel
sockervadd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion med jordnötssmaksättning utan topping.
Energi2579 KJ / 615 kCal
Fett40 g
Salt0.7 g
Kolhydrater54 g
Protein10 g
Kommentarer