Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Somrig dessert med Dubbelnougat och Japp

Sommarklassikern jordgubbar och glass blir ännu godare med olika sorters choklad på toppen! Här har vi strött över hyvlad vit choklad, hackad chokladkaka med smak av Japp och på toppen dekorativa spån av Dubbelnougat gjorda med en potatisskalare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg jordgubbar och glass i en skål.
  2. Hacka Jappchokladkakan i mindre bitar, hyvla den vita chokladen och gör dekorativa spån av Dubbelnougaten med hjälp av en potatisskalare. Strö chokladen över glass och jordgubbar. Färdig att servera.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Tips

Det är enklare att hacka Japp och hyvla Dubbelnougaten om de är kalla så lägg dem i kylen en stund innan de ska skäras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 l lätt tinad vaniljglass
  • 1 chokladkaka med jappfyllning (à 185 g)
  • vit choklad (av finare kvalitet)
  • 1 dubbelnougat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer