Cheesecake med pepparkaka och choklad

Betyg 4.3 av 5.121 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Ingredienser

8 portioner
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kvarg (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med

Gör så här

00:08:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Väldigt mäktig. Lingonen tillför i smak tillsammans med den mörka chokladen. Hade minskat mängden vit choklad och ökat färskosten en aning.

    Margareta

  • Funderar på att göra denna till nyår med digistive istället för pepparkakor. Har någon testat detta? Det borde väl vara gott också? ^^

    Maria

    Hej Maria, vi har inte testat det, men om du testar får du gärna berätta hur det blev. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Gott recept! Men vill bara informera att det fortfarande är (typ) samma fel som en kommentar från över ett år sedan. Jag fick in 325g vit choklad i min inköpslista, vilket slutade med för mycket vit choklad i hemmet och ingen mörk choklad :)

    Cristoffer

  • Hej igen Var kanske otydlig jag menade om man använder bakchoklad i receptet alltså choklad för bakning.

    Tina

    Hej Tina! Ja precis, det är bakchoklad som används. Ledsen att vi var otydliga. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Hej Använder man mörk och vit bakchoklad?

    Tina

    Hej Tina! Det är både vit och mörk choklad i detta recept. Den vita smälter du och den mörka hackas och blandas i smeten. Hoppas du gillar cheesecaken. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Vill bara varna för att apoen inte fungerar klockrent! Jag la till det här receptet till min inköpslista, maken handlade och när han kom hem hade han alla ingredienser utom den vita chokladen. Istället hade appen lagt till 325gr mörk choklad (som maken snällt hade handlat).Panik när jag skulle baka sent på kvällen inför att gästerna skulle komma på förmiddagsfika!

    Ingrid

    Tack för din kommentar Ingrid! Vad tråkigt att det blev fel. Vi har skickat vidare informationen till våra utvecklare. Hoppas du fick ihop en god fika trots allt. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej. Kan man använda grekisk/turskisk yogurt istället för kvarg?

    Anna

    Hej Anna! Ja det går fint om den är på 10% Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Så enkel och god! Vi blandar lite lingon i smeten också som en fin smakbrytning. Den finns alltid med som efterrätt på julafton.

    Katarina

  • God och julig,enkel att göra.Återkommande kaka varje jul hos oss.

    Lena

  • Vi gör den med granatäpplekärnor istället för lingon som kan vara svårt att få tag på

    Yvonne

Testa liknande recept

  • Chèvrecheese cake med lingonkräm
    Betyg 3.3 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkaksrulle med lingon
    Betyg 2.9 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad