Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Gör så här
00:08:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stVäldigt mäktig. Lingonen tillför i smak tillsammans med den mörka chokladen. Hade minskat mängden vit choklad och ökat färskosten en aning.
Margareta
Funderar på att göra denna till nyår med digistive istället för pepparkakor. Har någon testat detta? Det borde väl vara gott också? ^^
Maria
Hej Maria, vi har inte testat det, men om du testar får du gärna berätta hur det blev. Hälsningar Leif
ICA-köket
Gott recept! Men vill bara informera att det fortfarande är (typ) samma fel som en kommentar från över ett år sedan. Jag fick in 325g vit choklad i min inköpslista, vilket slutade med för mycket vit choklad i hemmet och ingen mörk choklad :)
Cristoffer
Hej igen Var kanske otydlig jag menade om man använder bakchoklad i receptet alltså choklad för bakning.
Tina
Hej Tina! Ja precis, det är bakchoklad som används. Ledsen att vi var otydliga. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Hej Använder man mörk och vit bakchoklad?
Tina
Hej Tina! Det är både vit och mörk choklad i detta recept. Den vita smälter du och den mörka hackas och blandas i smeten. Hoppas du gillar cheesecaken. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vill bara varna för att apoen inte fungerar klockrent! Jag la till det här receptet till min inköpslista, maken handlade och när han kom hem hade han alla ingredienser utom den vita chokladen. Istället hade appen lagt till 325gr mörk choklad (som maken snällt hade handlat).Panik när jag skulle baka sent på kvällen inför att gästerna skulle komma på förmiddagsfika!
Ingrid
Tack för din kommentar Ingrid! Vad tråkigt att det blev fel. Vi har skickat vidare informationen till våra utvecklare. Hoppas du fick ihop en god fika trots allt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej. Kan man använda grekisk/turskisk yogurt istället för kvarg?
Anna
Hej Anna! Ja det går fint om den är på 10% Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Så enkel och god! Vi blandar lite lingon i smeten också som en fin smakbrytning. Den finns alltid med som efterrätt på julafton.
Katarina
God och julig,enkel att göra.Återkommande kaka varje jul hos oss.
Lena
Vi gör den med granatäpplekärnor istället för lingon som kan vara svårt att få tag på
Yvonne