Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1579 KJ / 377 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
23 stKan man göra den i förväg
Birgitta
Hej Birgitta. Den går att göra någon dag i förväg, då skulle jag rekommendera att inte varva ner pepparkaksmulet, utan bara toppa med det precis innan servering. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Måtten för florsocker, är det 3 fjärdedelar dl florsocker, eller 3-4 dl florsocker?
Tilda
Hej Tilda. Det är 3 fjärdedelar av 1 dl florsocker. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
Hur många portioner är detta receptet på?
Sandra
Hej Sandra! Receptet är för 6-8 portioner. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tog saffran i krämen och serverade med pepparkakor och filéade apelsiner.
Pernilla
Kan man göra detta i förväg?
Carolina
Hej Carolina! Jag skulle inte rekommendera det. Kanske några timmar men inte så mycket längre. Färskostkrämen kan nämligen släppa lite och bli lös om man har otur. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Blev bjuden på detta. Wow underbart. Lingonen utbytta mot lime.
Anita
Fantastiskt god efterrätt nära julen som uppskattades av gästerna
Maria
Jättegott och enkelt,uppskattat!
Kerstin
Gott, enkelt! Drog i en del citronzest och ngr droppar citronsaft i det vita fluffet, och drog ner på florsockret (läs kommentarerna nedan).
Cecilia
Super enkelt och super gott, var mycket uppskattande av gästerna.
Amanda