Cheese- och baconburgare extra allt

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Cheese- och baconburgare extra allt

Dessa ost- och baconburgare blir bäst med grovmalen färs. Smaksätt dem med bbq-sås som du antingen blandar i färsen eller penslar på mot slutet av stekningen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Cheese- och baconburgare extra allt

Ingredienser

4 portioner
800 g  nötfärs gärna grovmalen
1 tsk  salt
1 tsk  peppar
1   paket bacon (à 140 g)
8   körsbärstomater
1   rödlök
1 msk  smör
1 msk  olja
1/2 dl  holy smoke barbequesås (se nedan)
ca 4   tjocka skivor prästost
1/2   påse blandade salladsblad (à 60 g)
4   hamburgerbröd

Holy smoke bbq-sås

3 dl  ketchup
3 msk  mörkt muscovadosocker
2 msk  äppelcidervinäger
2 msk  paprikapulver (gärna rökt)
2   rivna vitlöksklyftor
1 msk  senapspulver
1 tsk  chiliflakes
1 1/2 tsk  hickory liquid smoke (rökextrakt på flaska)

För alla

Kontrollera innehållet i senapspulvret.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj ost lagrad mer än 3 mån, använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost-, bröd- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per burgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 752 kCal
Fett43 g
Kolhydrater43 g
Protein55 g

Testa liknande recept

Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga