Cheese- och baconburgare extra allt
Dessa ost- och baconburgare blir bäst med grovmalen färs. Smaksätt dem med bbq-sås som du antingen blandar i färsen eller penslar på mot slutet av stekningen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g nötfärs gärna grovmalen
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 paket bacon (à 140 g)
8 körsbärstomater
1 rödlök
1 msk smör
1 msk olja
1/2 dl holy smoke barbequesås (se nedan)
ca 4 tjocka skivor prästost
1/2 påse blandade salladsblad (à 60 g)
4 hamburgerbröd
Holy smoke bbq-sås
3 dl ketchup
3 msk mörkt muscovadosocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk paprikapulver (gärna rökt)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk senapspulver
1 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk hickory liquid smoke (rökextrakt på flaska)
För alla
Kontrollera innehållet i senapspulvret.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj ost lagrad mer än 3 mån, använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost-, bröd- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per burgare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 752 kCal
Fett43 g
Kolhydrater43 g
Protein55 g
Kommentarer