Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cheese- och baconburgare extra allt

Dessa ost- och baconburgare blir bäst med grovmalen färs. Smaksätt dem med bbq-sås som du antingen blandar i färsen eller penslar på mot slutet av stekningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till burgare.
  2. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i skivor.
  4. Holy smoke bbq-sås: Blanda ingrediensera i en kastrull. Låt småkoka i 5 minuter. Låt svalna. Häll upp i en ren burk.
  5. Stek burgarna i smör och olja på medelvärme i en stekpanna 5–6 minuter på varje sida. Pensla på Holy smoke bbq-sås mot slutet. Lägg på osten och ta pannan från värmen. 
  6. Fördela sallad, tomat och rödlök på underdelen av bröden. Lägg på burgarna med osten, toppa med bacon och dressing. Lägg på locken av bröden och servera med tillbehören.

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per burgare.

För alla

Kontrollera innehållet i senapspulvret.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj ost lagrad mer än 3 mån, använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost-, bröd- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g nötfärs gärna grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 8 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl holy smoke barbequesås (se nedan)
  • ca 4 tjocka skivor prästost
  • 1/2 påse blandade salladsblad (à 60 g)
  • 4 hamburgerbröd
Holy smoke bbq-sås
  • 3 dl ketchup
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk paprikapulver (gärna rökt)
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 1/2 tsk hickory liquid smoke (rökextrakt på flaska)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 752 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer