Cheese- och baconburgare extra allt

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Cheese- och baconburgare extra allt

Dessa ost- och baconburgare blir bäst med grovmalen färs. Smaksätt dem med bbq-sås som du antingen blandar i färsen eller penslar på mot slutet av stekningen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Cheese- och baconburgare extra allt

Ingredienser

4 portioner
800 g  nötfärs gärna grovmalen
1 tsk  salt
1 tsk  peppar
1   paket bacon (à 140 g)
8   körsbärstomater
1   rödlök
1 msk  smör
1 msk  olja
1/2 dl  holy smoke barbequesås (se nedan)
ca 4   tjocka skivor prästost
1/2   påse blandade salladsblad (à 60 g)
4   hamburgerbröd

Holy smoke bbq-sås

3 dl  ketchup
3 msk  mörkt muscovadosocker
2 msk  äppelcidervinäger
2 msk  paprikapulver (gärna rökt)
2   rivna vitlöksklyftor
1 msk  senapspulver
1 tsk  chiliflakes
1 1/2 tsk  hickory liquid smoke (rökextrakt på flaska)

För alla

Kontrollera innehållet i senapspulvret.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj ost lagrad mer än 3 mån, använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost-, bröd- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per burgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 752 kCal
Fett43 g
Kolhydrater43 g
Protein55 g

Testa liknande recept

Helstekt fläskkarré
Betyg 4 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hickorykokt pepparbringa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga