Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Avancerad

Friterad ostfylld chili

Friterad ostfylld chili är ett utomordentligt festligt och annorlunda tilltugg till ett glas öl, vin eller cider en lördagskväll med glatt sällskap. Fyll små gröna chilifrukter med en bit smakrik cheddarost och fritera som hastigast i frityrsmeten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj chilin och skär bort ändarna. Skär ett snitt längs med chilin och pilla ur kärnorna. Förväll chilifrukterna någon minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  2. Skär osten i bitar. Tryck in en ostbit i varje chili.
  3. Frityrsmet: Vispa mjöl och vatten till en klimpfri smet. Tillsätt öl och salt. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i smeten.
  4. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C. Kontrollera med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.
  5. Doppa ostchilin i frityrsmeten och fritera några chili i taget 2-3 min. Låt chilin rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Serveras ljumma till ett glas öl, vin eller cider.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 små gröna chili
  • 100 g cheddarost
Frityrsmet
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl öl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
Fritering
  • ca 5 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer