Chawanmushi – Japansk äggkräm

Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Chawanmushi – Japansk äggkräm

Äggkräm, äggpudding eller ångad omelett – kärt barn har många namn. Chawanmushi är både enkelt att laga och fantastiskt gott! Här smaksätter vi vår äggkräm med miso och soja och serverar med brynt smör och löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chawanmushi – Japansk äggkräm

Ingredienser

4 portioner
1 msk vit misopasta
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
2 1/2 dl vatten
3 ägg
100 g smör
4 msk löjrom

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentar

Smakar ungefär som misso-soppa i geléaktig form... Helt okej smak, man ganska hemsk konsistens utan någon som helst tuggmotstånd.

Isabel

2021-03-21

Näringsvärde per portion

Energi1127 KJ / 269 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Asiatisk omelett med ostronskivling, salladslök och misomajonnäs
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sobanudlar med lax och miso
Betyg 4.7 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Misosoppa
Betyg 4.2 av 5.97 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ugnsomelett med japanska influenser
Betyg 2.8 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ramen med kryddig fläskfärs
Betyg 4.6 av 5.185 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad