Chawanmushi – Japansk äggkräm

Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Chawanmushi – Japansk äggkräm

Äggkräm, äggpudding eller ångad omelett – kärt barn har många namn. Chawanmushi är både enkelt att laga och fantastiskt gott! Här smaksätter vi vår äggkräm med miso och soja och serverar med brynt smör och löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chawanmushi – Japansk äggkräm

Ingredienser

4 portioner
1 msk vit misopasta
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
2 1/2 dl vatten
3 ägg
100 g smör
4 msk löjrom

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakar ungefär som misso-soppa i geléaktig form... Helt okej smak, man ganska hemsk konsistens utan någon som helst tuggmotstånd.

    Isabel

Näringsvärde per portion

Energi1127 KJ / 269 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Sobanudlar med lax och miso
    Betyg 4.7 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Misosoppa
    Betyg 4.2 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsomelett med japanska influenser
    Betyg 2.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramen med kryddig fläskfärs
    Betyg 4.6 av 5.191 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad