Charlys fiskfond

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Charlys fiskfond

Att koka egen fond att smaksätta soppor, såser och grytor med är lika enkelt som lyxigt. Prova denna mustiga fiskfond med färsk ingefära och stjälkselleri, suverän som bas i en peruansk ceviche eller värmande räksoppa.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Charlys fiskfond

Ingredienser

5 dl
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 selleristjälk
250 g räkskal
2 msk rapsolja
1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar)
1 l vatten
3 cm färsk skalad ingefära
15 korianderstjälkar

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Primörsoppa
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Shrimp roll i korvbröd
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mexikansk kålsallad
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på peruanskt vis
    Betyg 2.9 av 5.222 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad