Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlöksmarinerade champinjoner

De flesta svampar passar bra att marinera med vitlök och persilja. Här använder vi champinjoner från butiken, vilket funkar finfint om skogsturen inte var helt lyckosam. Gott till grillat kött eller som tillbehör på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjonerna i kvartar. Lägg i en bunke.
  2. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i persilja, olja och salt.
  3. Blanda runt ordentligt.
  4. Fyll en burk, gärna av glas, och ställ i kylen.
  5. Låt svampen marinera 3–4 timmar före servering. Svampen håller ca en vecka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl mild olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1129 kJ / 270 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept