ÖVER 60 MIN | Medel

Vitlöksmarinerade champinjoner

De flesta svampar passar bra att marinera med vitlök och persilja. Här använder vi champinjoner från butiken, vilket funkar finfint om skogsturen inte var helt lyckosam. Gott till grillat kött eller som tillbehör på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjonerna i kvartar. Lägg i en bunke.
  2. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i persilja, olja och salt.
  3. Blanda runt ordentligt.
  4. Fyll en burk, gärna av glas, och ställ i kylen.
  5. Låt svampen marinera 3–4 timmar före servering. Svampen håller ca en vecka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl mild olivolja
  • 1/2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1129 kJ / 270 kCal